Reddingsbrigade Nederland

Landelijk Bureau

Het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland is gevestigd in IJmuiden. Er werken 21 medewerkers (16,5 fte). Zij beschikt over toegang tot een grote achterban van ruim 23.000 leden, waarvan 5.000 vrijwilligers.

Op het Landelijk Bureau wordt de ontwikkeling van beleid voorbereid, gecoördineerd, vormgegeven en mede uitgevoerd. Vele lijnen komen samen vanuit de vrijwillige werkorganisatie, die zich bezighoudt met waterhulpverlening, opleidingen, sport en ledenbelang. De corporate communicatie is er gevestigd, evenals het algemeen ledensecretariaat en secretariaten voor andere taken, zoals de organisatie van examens en commissies. Ook is bij het Landelijk Bureau het Service Center gevestigd, waar onder meer reddingsboten en waterscooters worden (af)gebouwd en onderhouden. Daarnaast is er reservemateriaal beschikbaar om brigades voortdurend paraat te kunnen houden.

Binnen het Landelijk Bureau is tevens een operationeel centrum gevestigd, dat tijdens grote waterongevallen als overstromingen dienst doet als landelijk actiecentrum voor de Reddingsbrigade-inzet.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld