Reddingsbrigade Nederland

berichtgeving hulpverleningscijfers 2014

2014 week 35 - Reddingsbrigade maakt eindbalans zomerseizoen op: 6.148 keer in actie en 369 reddingen uit een levensbedreigende situatie

Reddingsbrigade Nederland heeft vandaag de eindbalans opgemaakt van de zomer van 2014. Afgelopen week is de Reddingsbrigade in de laatste week van de hulpverleningsregistratieperiode van de zomer 2014 159 keer in actie gekomen, waarbij 11 personen uit een levensbedreigende situatie zijn gered. Daarmee is de Reddingsbrigade afgelopen zomer 6.148 keer in actie gekomen en blijkt dat 369 mensen zonder ingrijpen van de vrijwilligers van de Reddingsbrigade deze zomer waarschijnlijk niet hadden overleefd.

2014 week 34 - Reddingsbrigade Nederland: rustige week qua hulpverleningen, druk met oefenen en opleiden

De Reddingsbrigade moest de afgelopen week 82 keer in actie komen waarbij 8 mensen uit een levensbedreigende situatie werden gered. Door het regenachtige weer was het voor de vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade geen drukke week qua hulpverleningen, maar werd er gewerkt aan vaardigheden en conditie.

2014 week 33 - Reddingsbrigade actief tijdens verschillende evenementen in het land

De Reddingsbrigade moest de afgelopen week 234 keer in actie komen waarbij 39 mensen uit een levensbedreigende situatie werden gered. Naast de preventieve inzet van de vrijwillige lifeguards op de stranden en bij recreatiegebieden is de Reddingsbrigade afgelopen week veel actief geweest tijdens verschillende watersportevenementen in het gehele land.

2014 week 32 - Reddingsbrigade blijft druk met hulpverlening

Reddingsbrigade Nederland blijft druk met het verlenen van hulp aan zwemmers en watersporters. Afgelopen week werden in totaal 580 hulpverleningen geregistreerd. Daarbij werden 60 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. Met 70 hulpverleningen aan kitesurfers kwam het totaal aantal hulpacties aan deze groep watersporters in deze zomer tot nu toe op 190. Daarmee is het record van 2013 (185) nu al overtroffen.

2014 week 31 - Reddingsbrigade maakt trieste tussenbalans zomer op

Reddingsbrigade Nederland spreekt halverwege de zomer van een trieste tussenbalans bij de publicatie van de hulpverleningscijfers over de afgelopen week. Opnieuw kwamen er 3 mensen om bij een zwemongeval, waarmee het totaal halverwege de zomer op 8 slachtoffers komt. Daarmee stijgt het gemiddeld aantal dodelijke zwemongevallen over de afgelopen 6 jaar nu al opnieuw, terwijl er nog een maand zomervakantie te gaan is.

2014 week 30 - Ruim 1.000 hulpverleningen per week voor de Reddingsbrigade

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 1.417 keer in actie. 54 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie. In totaal komt het aantal hulpverleningen in de zomerperiode tot nu toe op 4.151, een gemiddelde van ruim 1.000 hulpverleningen per week. Er werden al 182 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. Zorgelijk is dat in de eerste weken van de zomervakantie al 4 mensen omkwamen bij een zwemongeval. Dit gebeurde op plaatsen waar geen gekwalificeerd toezicht van de reddingsbrigade is. Reddingsbrigade Nederland pleit voor een landelijke registratie van zwemongevallen in open water, om steeds beter te kunnen beoordelen hoe deze kunnen worden voorkomen.

2014 week 29 - Reddingsbrigade komt 2.056 keer in actie tijdens eerst tropische dagen

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 2056 keer in actie. 65 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie, waarvan het 33 keer een zwemmer in problemen betrof. Tijdens de eerste tropische dagen kwamen er bij de reddingsbrigade ook veel meldingen binnen over mensen die onwel waren geworden door de warmte.

2014 week 27 - Reddingsbrigade 285 keer in actie

Afgelopen week kwamen de vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade 285 keer in actie, waarvan in 19 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. 12 keer werd er hulp geboden aan zwemmers in de problemen, 62 keer werden opvarenden geholpen (waaronder 53 kitesurfers), 10 zoekgeraakte kinderen werden herenigd en 179 keer bood de Reddingsbrigade eerste hulp. Verder werd 1 een dier geholpen en bood de Reddingsbrigade 21 keer ondersteuning op het strand aan overige hulpverleningsdiensten. De Reddingsbrigade registreert gedurende de zomermaanden landelijk het aantal hulpverleningen dat wordt uitgevoerd op en om het water.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld