Reddingsbrigade Nederland

berichtgeving hulpverleningscijfers 2017

2017 - week 35 - Reddingsbrigade maakt eindbalans zomer 2017 op: 3.810 hulpverleningen, 176 reddingen en 15 doden

Reddingsbrigade Nederland heeft vandaag de eindbalans opgemaakt van de zomer van 2017. Afgelopen week bood de Reddingsbrigade, in de laatste week van de hulpverleningsregistratieperiode van de zomer 2017, 276 keer hulp. In totaal kwamen de lifeguards van de Reddingsbrigade deze zomer 3.810 keer in actie. In 176 gevallen was er sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. Zonder hulp van de Reddingsbrigade hadden deze mensen het waarschijnlijk niet overleefd. Er waren 15 dodelijke slachtoffers te betreuren als gevolg van een zwemrecreatie ongeval in open water.

2017 - week 34 - Reddingsbrigade beleeft drukste week van deze zomer tot nu toe

Het mooie zomerweer van afgelopen week bezorgde de lifeguards van de Reddingsbrigade een drukke week. De Reddingsbrigade kwam 783 keer in actie, waarbij in 38 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. 582 keer werd er eerste hulp verleend, 99 zoekgeraakte kinderen werden weer met hun ouders herenigd, 49 zwemmers die in de problemen waren geraakt werden uit het water gehaald en 26 opvarenden werden in veiligheid gebracht. Daarmee beleefde de vrijwilligers van de Reddingsbrigade de drukste week tot nu toe deze zomer.

2017 - week 33 - Reddingsbrigade afgelopen week door harde wind veelvuldig in actie voor watersporters en zwemmers in de problemen

Vorige week kwam de Reddingsbrigade 467 keer in actie, waarbij in 15 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. De harde wind van vorig week zorgde ervoor dat meerdere watersporters en zwemmers in de problemen kwamen. De lifeguards van de Reddingsbrigade boden 47 keer hulp aan opvarenden, waaronder 33 kiters. 29 zwemmers werden uit het water gehaald.

2017 - week 32 - Lifeguards van de Reddingsbrigade deze zomer tot nu toe 2266 keer in actie

De lifeguards van de Reddingsbrigade blijven, ook met het wisselvallige zomerweer, gewoon actief voor het houden van toezicht op de stranden en bij verschillende recreatiegebieden. De lifeguards van de Reddingsbrigade verleenden afgelopen week 458 keer hulp bij uiteenlopende meldingen: 51 keer schoot de Reddingsbrigade zwemmers die in de problemen waren geraakt te hulp, 36 opvarenden werden geholpen, 305 keer werd er eerste hulp verleend en 41 vermiste kinderen werden weer met hun ouders herenigd. In totaal kwam de Reddingsbrigade deze zomer tot nu toe 2.266 keer in actie.

2017 - week 31 - Veel werk voor Reddingsbrigade ondanks matig zomerweer

Ondanks het achterblijvende zomerweer vorige week, was er toch veel werk voor de Reddingsbrigade. Afgelopen week moesten de lifeguards 32 keer in actie komen voor 39 zwemmers die in de problemen waren geraakt. Helaas waren er vorige week ook weer 2 dodelijke slachtoffers tijdens zwemrecreatie te betreuren. Daarmee staat de teller van het aantal verdrinkingen tijdens het zwemmen deze zomer op 10. In totaal kwam de Reddingsbrigade 394 keer in actie, waarvan in 18 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie.

2017 - week 30 - Reddingsbrigade deze zomer al 76 mensen gered

De lifeguards van de Reddingsbrigade hebben deze zomer, ondanks het niet al te mooie zomerse weer, al 76 reddingen verricht. Afgelopen week kwam de Reddingsbrigade 290 keer in actie, waarbij in 34 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigend situatie. In totaal kwam de Reddingsbrigade deze zomer tot nu toe 1.432 keer in actie.

2017 - week 29 - Reddingsbrigade 516 keer in actie

Afgelopen week hebben de lifeguards van de Reddingsbrigade 516 hulpverleningen verricht, waaronder 15 reddingen uit een levensbedreigende situatie. In totaal werd 403 keer Eerste Hulp verleend, werden 21 opvarenden geholpen en kwam de Reddingsbrigade 21 keer in actie voor zwemmers die in de problemen waren gekomen. Ook werden 32 zoekgeraakte kinderen herenigd met hun ouders.

2017 - week 28 - Reddingsbrigade meerdere keren in actie voor zwemmers in de problemen

Vorig week schoten de lifeguards van de Reddingsbrigade meerdere keren zwemmers te hulp die in de problemen waren gekomen tijdens het zwemmen. In de meeste gevallen werden de zwemmers verrast door een muistroming. In totaal kwam de Reddingsbrigade afgelopen week 195 keer in actie, waarbij in 10 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. Daarnaast trad de Reddingsbrigade meermaals preventief op om te voorkomen dat badgasten in de problemen zouden komen door o.a. sterke stromingen zoals een mui.

2017 - week 27 - Lifeguards van de Reddingsbrigade kwamen afgelopen week 335 keer in actie.

Afgelopen week kwamen de lifeguards van de Reddingsbrigade 335 keer in actie. In 13 gevallen was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie. Van de 13 reddingen betrof het 5 zwemmers die in de problemen waren gekomen. Zwemmen in open water of de zee kan verraderlijk zijn, onder andere als gevolg van stromingen. Vaak worden zwemmers door (mui)stromingen verrast of overschatten ze hun eigen zwemvaardigheid in zee en ander open water.

2017 - week 26 - 96 hulpverleningen in eerste week

In de eerste week van de zomer kwam de Reddingsbrigade 96 keer in actie. 4 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie. Gedurende 10 weken in de zomerperiode communiceert Reddingsbrigade Nederland wekelijks de hulpverleningen uitgevoerd door de lifeguards van de Reddingsbrigade op en om het water en geeft zij tips om veilig van het water te genieten. Vorig jaar kwam de Reddingsbrigade in de zomerperiode 7.416 keer in actie. Voorafgaand aan de zomer heeft de Reddingsbrigade in 2017 al 1.494 hulpverleningen uitgevoerd.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld