Reddingsbrigade Nederland

Voorlichting

Veiliger op het strand!

Genieten van zon, strand en zee? Maar dan wel veilig! Neem de navolgende tips ter harte om het dagje strand veiliger te maken.

Wat betekent die vlag?

Reddingsbrigades beschikken bij hun reddingspost(en) in elk geval over een basisset van vlaggen. Deze worden door lifeguards, op basis van de actuele situatie, aan de vlaggenmast gehesen. Om zwemmers, baders, watersporters en overige recreanten te waarschuwen en te informeren over de risico’s die verbonden zijn aan het zwemmen in open water, zoals de zee.

Muien

Muien vormen een van de grootste risico’s voor zwemmers aan de Nederlandse kust. Doordat veel mensen slechte keuzes maken wanneer ze in een mui terechtkomen. Om het risico van muien te beperken, is het belangrijk bewust te zijn van de gevaren van de zee en te weten wat te doen in een gevaarlijke situatie.

Oververhitting en warmteletsels

Reddingsbrigade Nederland waarschuwt voor het gevaar van oververhitting en warmteletsels bij hoge temperaturen. Ook dit valt binnen de missie: meer veiligheid in, op en langs het water. Wat zijn de verschillen tussen oververhitting en warmtestuwing? Wat zijn de symptomen? Arjan van Zadelhoff en Marco Rombouts, beiden lid van de Medische Adviesraad van Reddingsbrigade Nederland, geven een toelichting.

Wat te doen als je een drenkeling in het water ziet?

De Reddingsbrigade begrijpt de neiging om hulp te willen verlenen als er iemand in de problemen is, maar adviseert om niet zelf een reddingsactie te ondernemen als je daar niet voor getraind bent en de omstandigheden niet goed kent. Anders kan de situatie verergeren doordat er nog iemand in de problemen komt.

Veilig schaatsen op natuurijs

Is het mooi winterweer en heb je zin om te schaatsen? Dat is niet zonder risico!

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld