Reddingsbrigade Nederland

Video's

Bekijk een oefening van de Nationale Reddingsvloot!

Een video over de Nationale Reddingsvloot, in actie tijdens een oefening. De Nationale Reddingsvloot is 24/7 beschikbaar en wordt als 'first respons' ingezet bij grote watercalamiteiten en overstromingen…

Samenvatting 100 jaar Reddingsbrigade Nederland Jubileumdag

Een mooie samenvatting van de 100 jaar Reddingsbrigade Nederland Jubileumdag op zaterdag 16 september 2017.

Wat betekenen de vlaggen van de Reddingsbrigade?

Door het hijsen van vlaggen in bepaalde kleuren geeft de Reddingsbrigade waarschuwingen aan de badgasten. In deze video leggen wij de betekenis van de verschillende vlaggen uit.

Tips van de Reddingsbrigade voor een dagje strand.

Gaat u een dagje naar het strand? In onderstaande video geeft Lifeguard Ernst u een aantal tips om veilig van een dagje op het strand te genieten.

Tips van de Reddingsbrigade voor het zwemmen in open water

Zwemmen in zee en in recreatieplassen is nooit zonder risico’s. Zoekt u de komende tijd het water op? Dan heeft de Reddingsbrigade een aantal tips:

06-polsbandje

Dagje naar het strand? Doe uw kind een 06-polsbandje om! Vanaf 25 mei worden op stranden en bij recreatieplassen de gratis PAW Patrol 06-polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards van de Reddingsbrigade.

De Nationale Reddingsvloot

Een kort filmpje waarin zowel de historische als de actuele relevantie van de Nationale Reddingsvloot worden toegelicht.

Kitesurf instructiefilm
Kitesurf instructiefilm

Kitesurf instructiefilm

Een innovatieve samenwerking van Reddingsbrigade Nederland met de Nederlandse Kitesurf Vereniging. Maarten Huisman van de NKV vertelt hoe de lifeguards van de Reddingsbrigade een kitesurfer het beste hulp…

WK Lifesaving 2016

Van 1 tot en met 18 september wordt in Eindhoven en Noordwijk het WK Lifesaving 2016 georganiseerd.