Reddingsbrigade Nederland

Serious Rescue haalt ruim €16.000 op voor 3FM Serious Request

23 december 2018

Serious Rescue brengt cheque van €16.431,35 naar 3FM Serious Request

Reddingsbrigade vaart oranje lifeline

Wethouder Bert Velthuis van gemeente Nijmegen en Koen Breedveld directeur van reddingsbrigade Nederland gaven vrijdag 21 december om 08.30 uur het startschot van Serious Rescue 2018.

Van 21 tot en met 23 december 2018 zette reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor het negende jaar voor de inzamelingsactie ‘Serious Rescue’. Met de actie ‘Serious Rescue’ haalden reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Nijmegen naar Utrecht geld op voor het goede doel van de 3FM-actie Serious Request

Het jaarthema, ‘De lifeline - het redden van levens’, was gekoppeld aan drie doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. Drie teams met dj’s van 3FM trokken lopend vanaf verschillende locaties richting TivoliVredenburg. 'Reanimatie in Nederland’ was een doel de lifeguards in het bijzonder aansprak, in de praktijk krijgen de lifeguards regelmatig te maken krijgen met reanimatie van verdrinkingsslachtoffers.

Naast de dj’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), die gingen ‘van actie tot actie’, voeren de 275 lifegaurds in een lang lint van 33 boten vanuit Nijmegen naar Utrecht. Een vaartocht van 100 km. Het doel van de actie was om vooraf en tijdens de tocht zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten.

Op zondag 23 december om 13:15 bereikte de vloot de Utrechtse Paardenveldbrug. Hier werden zij ontvangen door Rob Frek, plaatsvervangend directeur veiligheidsregio Utrecht/directeur crisisbeheersing en Koen Breedveld. Onder begeleiding van politie en 3FM Serious Request projectleider Rients van Ganswijk liepen de deelnemers naar TivoliVredenburg waar de studio van 3FM zich bevond. Live in de uitziding van 3FM schreef voorzitter Sander Zeilstra van werkgroep Serious Rescue een cheque uit met het berdrag van €16.431,35 waarmee een einde kwam aan de vaartocht.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld