Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigades regio Brabant Noord ondertekenen samenwerkingsconvenant

De voorzitters van de reddingsbrigades uit ’s-Hertogenbosch, Mill (Land van Cuijk), Oss, Uden en Veghel ondertekenden tezamen met Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, het samenwerkingsconvenant 'Reddingseenheid Nationale Reddingsvloot (NRV)'. De locatie hiervoor was maandag 15 oktober het gebouw Triton, waarin het botenhuis van Reddingsbrigade Oss is gevestigd.

convenant - collageDeze reddingsbrigades in de regio Brabant Noord werken al sinds 2012 samen binnen het kader van de Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR). Vanuit die samenwerking wordt met elkaar gewaakt over prestatie- en kwaliteitsontwikkelingen op het gebied van de opleidings- en (water)hulpverleningstaken.

Ondertekening
Voorafgaand aan de ondertekening verzorgden gastheer Bas van Vlijmen en Bernard Korte, hoofd Beleid en Operationele Zaken op het Landelijk bureau van Reddingsbrigade Nederland, een inleiding. Daarna zetten voorzitters Ronald van Litsenburg, Paul Verhoeven, Van Vlijmen, Paul van Vugt en Jeroen Höppener hun handtekening. Met dit convenant aangaande NRV-reddingseenheden kunnen respectievelijk de Bossche Reddingsbrigade (BRB), Reddingsbrigade EricaReddingsbrigade OssReddings Brigade Uden en Reddingsbrigade Veghel zich blijvend voorbereiden op bovenlokale, grootschalige waterhulpverlening, zoals bij overstromingen. Met de ondertekening is vastgelegd, dat deze reddingseenheden - onder financiering van de betrokken gemeenten - de beschikking krijgen over het beste materiaal en dat met die uitrusting de meest optimale inzet op zowel lokaal als bovenlokaal niveau mogelijk is.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld