Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Rockanje doopt nieuwe reddingsboot type RNR490 tot 'Stornel'

Reddingsbrigade Rockanje heeft de nieuwe aanwinst, een RNR490, in gebruik genomen. Deze reddingsboot werd maandag 16 september opgeleverd en afgehaald bij het Service Center van Reddingsbrigade Nederland. Zaterdag 28 september volgde de onthulling van de naam tijdens het seizoensafsluitend barbecuefeest: 'Stornel'.

Rockanje - RNR490
Kees Buis overhandigt de RNR490-sleutels aan Naftali Feddes. (Foto's: SZ / RN)

Voorzitter Naftali Feddes van Reddingsbrigade Rockanje kwam naar IJmuiden om de RNR490 naar de gemeente Westvoorne te rijden. Hij ontving uit handen van Kees Buis, coördinator Zakelijke Dienstverlening van Reddingsbrigade Nederland, de sleutels. Krap twee weken later had de doop van het vaartuig plaats. Onder het motto 'Een scheepsnaam met een verhaal maakt pas zeewaardig' was gekozen voor een eervolle nagedachtenis aan een zeer gewaardeerd brigadelid: Rob Stornel, die vorig jaar plotseling overleed. Zowel zijn vrouw als burgemeester Peter de Jong waren bij de doopgelegenheid betrokken.
 
Hulpverleningen
De 'Stornel', ontwikkeld en naar wens op maat gebouwd door Reddingsbrigade Nederland, moet zeker een decennium lang dienst doen. ,,Met deze doop nemen wij afscheid van de 'Hinder', die ons de afgelopen tien jaar trouw heeft mogen bijstaan bij het uitvoeren van honderden hulpverleningen en duizenden uren preventief toezicht'', bericht de trotse reddingsbrigade. ,,De 'Stornel' staat vanaf nu voor ons, maar vooral voor alle badgasten tijdens het seizoen preventief klaar op het strand van Rockanje. Buiten openingstijden kan deze 24/7 en 365 dagen per jaar bij calamiteiten door ons ingezet worden voor Kustwacht Nederland en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Speciale dank gaat uit naar de gemeente Westvoorne voor het ter beschikking stellen van de reddingsboot, naar Reddingsbrigade Nederland voor het meedenken tijdens de bouw van het vaartuig en het leveren, en naar de vele vrijwilligers die het afgelopen jaar meegeholpen hebben bij de realisatie.''

RNR490 - Rockanje
De RNR490 van Reddingsbrigade Rockanje wordt gedoopt tot 'Stornel'. (Foto's: Willem Verhoef)

Belangstelling
Bij belangstelling voor de RNR490 is contact op te nemen met Reddingsbrigade Nederland; Stephen Zwenger (hoofd Service Center) via servicecenter@reddingsbrigade.nl of Kees Buis via kbuis@reddingsbrigade.nl. Beiden zijn ook bereikbaar via 0225-545858. Meer informatie over het productieproces staat hier. Alle technische details staan in de RNR490-folder.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld