Reddingsbrigade Nederland

Presentatie en demonstratie nieuwe RNR490 tijdens Rescue Vlissingen

De nieuwe RNR490 van Reddingsbrigade Nederland nam deel aan een gezamenlijke demonstratie tijdens Rescue Vlissingen. Op dit grootste internationale hulpverleningsevenement van Nederland kwamen woensdag 15 augustus volgens inschatting van de organisatie meer dan 100.000 bezoekers af.

Rescue Vlissingen
Publieke belangstelling voor demonstraties tijdens Rescue Vlissingen. (Foto's: KB / RN) 

Reddingsbrigade Nederland ontwikkelt al jaren eigen reddingsboten. Na de vlet BRB (BondsReddingsBoot), Rescue 1, Rescue 2, Rescue 3 en RNR430 is hard gewerkt aan het nieuwste type: de RNR490. Deze werd afgebouwd en vaarklaar gemaakt in de aanloop naar Rescue Vlissingen 2018. De website van de organisatie biedt informatie over de grootscheepse demonstratie, die tussen 15.50 en 16.20 uur plaatshad. Het spektakel was goed te aanschouwen vanaf de boulevard, waar vrijwilligers van de Zeeuwse reddingsbrigades vanuit een stand voorlichting gaven. Het publiek kon kennismaken met een Tinn-Silver, een reddingsbrigadevoertuig, een waterscooter en de met een sonar uitgeruste op afstand bestuurbare 'vaardrone' Emily. Op het strand stond een stand van Reddingsbrigade Nederland, waarbij reddingsboten te bezichtigen waren.

Belangstelling
Bij belangstelling voor de RNR490 is contact op te nemen met Reddingsbrigade Nederland; Stephen Zwenger (hoofd Service Center) via servicecenter@reddingsbrigade.nl of Kees Buis (coördinator Zakelijke Dienstverlening) via kbuis@reddingsbrigade.nl. Beiden zijn ook bereikbaar via 0225-545858. Meer informatie over het productieproces staat hier. Alle technische details staan in de RNR490-folder.

 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld