Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland koerst naar afbouw en presentatie nieuwe boot

Reddingsbrigade Nederland ontwikkelt al jaren eigen reddingsboten. Na de vlet BRB (BondsReddingsBoot), Rescue 1, Rescue 2, Rescue 3 en RNR430 wordt nu hard gewerkt aan het nieuwste model: de RNR490.

Bouw RNR 490
De basis voor de RNR490 in het Service Center. (Foto: RN)

De RNR490 is een RIB, een 'rigid inflatable boat' ofwel een 'onbuigbare opblaasbare boot'. Dit model is gebaseerd op de onderzijde van de Rescue 3. ,,Maar dan met Hypalon 'tubes' in plaats van polyester'', licht Stephen Zwenger, hoofd van het Service Center van Reddingsbrigade Nederland toe. Hij is tevens lid van de werkgroep Nieuwe boot die de RNR490 ontwikkelde in samenwerking met het Service Center. ,,Twee jaar geleden zijn we hierover gaan nadenken. Omdat er geen goede boot op de markt is in dit formaat.'' Een van de veranderingen ten opzichte van voorgaande modellen is de tank onderdeks. ,,In eigen beheer gebouwd, dus heel sterk.'' Geen kabels op het dek en een grotere binnenmaat van de boot; dit zijn andere wijzigingen.

Testvaart
De RNR490 wordt in de aanloop naar Rescue Vlissingen 2018 afgebouwd en vaarklaar gemaakt. Tijdens het evenement, dat woensdag 15 augustus plaatsvindt, wordt de RIB gepresenteerd en gedemonstreerd. ,,Daarna is deze boot beschikbaar om te testen. Er is al veel interesse van reddingsbrigades om een testvaart te maken.'' Bij belangstelling voor (een testvaart met) de RNR490 is contact op te nemen met Reddingsbrigade Nederland; Stephen Zwenger (hoofd Service Center) via servicecenter@reddingsbrigade.nl of Kees Buis (coördinator Zakelijke Dienstverlening) via kbuis@reddingsbrigade.nl. Beiden zijn ook bereikbaar via 0225-545858. Meer informatie over het productieproces staat hier. Alle technische details staan in de RNR490-folder.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld