Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade ontvangt taart voor project maatschappelijke diensttijd

Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, ontving een taart uit handen van Monique Limpens van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zij is als projectleider verbonden aan het landelijke programma Maatschappelijke Diensttijd. In dit kader werden vrijdag 27 juli felicitaties aan de bond overgebracht voor de toekenning van de subsidie, waarover in totaal 38 projectuitvoerders zich mogen verheugen.

taart maatschappelijke diensttijd(Foto: Phil Nijhuis Fotografie)

Limpens stelde een bezoekschema op voor een beperkt aantal proeftuinen. Ze liet weten: ,,Het zijn er helaas maar drie, omdat het merendeel van de projectleiders op vakantie is of zijn telefoon niet opnam.'' Met medewerkers reed ze eerst van het ministerie in Den Haag naar de Unie van Vrijwilligers in Rotterdam (project Rotterdamse Helden). Vervolgens werd vanwege het project Reddingsbrigade: ervaring voor het leven! het Landelijk Bureau in IJmuiden aangedaan. Daarna stond de William Schrikker Groep in Amsterdam (project Time of Your Life) op de planning.

Vertrouwen
Breedveld stelt: ,,Ik ben bijzonder verheugd dat Reddingsbrigade Nederland mag participeren in het maatschappelijke-diensttijdproject van staatssecretaris Blokhuis. Ik zie dat als een groot blijk van vertrouwen van het ministerie in het werk van onze brigades. Al sinds jaar en dag leiden wij jonge mensen op voor verantwoordelijke posities in de waterhulpverlening. Ik ben er bijzonder trost op hoe we dat doen en wat we jongeren daarin meegeven. Dit project telt alleen maar winnaars; jongeren die een mooie kans krijgen om zich te ontwikkelen (en lol te hebben), brigades die nieuwe impulsen krijgen en een samenleving die profiteert van meer veiligheid op en langs het water.''

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld