Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland ondertekenaar Nationaal Sportakkoord

Reddingsbrigade Nederland is een van de ondertekenaars van het Nationaal Sportakkoord 'Sport verenigt Nederland'. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport zette er vrijdag 29 juni zijn handtekening onder evenals André Bolhuis (voorzitter sportkoepel NOC*NSF), Lucas Bolsius (voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten) en Jan van Zanen (voorzitter Vereniging van Nederlandse Gemeenten). De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal kreeg het document dinsdag 26 juni aangeboden.

Nationaal Sportakkoord
De gemeenten en de rijksoverheid hebben in samenwerking met de provincies, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de handen ineengeslagen om de kracht van sport in Nederland de komende jaren nóg beter te benutten.
 
Voorwoord
In het voorwoord van het Nationaal Sportakkoord staat: ,,Het gaat immers best goed met de sport in Nederland. We hebben een hoge sportdeelname, een unieke verenigingsinfrastructuur, prachtige sportaccommodaties en duizenden vrijwilligers die sport en bewegen in Nederland mogelijk maken. Hét voorbeeld van een participatiesamenleving! En kijk ook naar de fantastische sportevenementen die we in eigen land organiseren en de vele medailles die we steeds weer weten te bemachtigen op de Olympische en Paralympische Spelen. Dit alles is echter geen reden om achterover te leunen. Als we dat doen zullen we onze fraaie positie in de sport snel kwijtraken. Zo zijn er zorgen over de motorische vaardigheid van kinderen, over de lage sportdeelname onder specifieke doelgroepen, over de omgangsvormen op en langs het veld en over de verenigingsinfrastructuur die onder druk staat. Bovendien benutten we de potentie die sport en bewegen heeft nog niet volledig.''
 
De volledige tekst van het Nationaal Sportakkoord 'Sport verenigt Nederland' is hier in te zien.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld