Reddingsbrigade Nederland

Overdracht voertuig en reddingsboot dankzij Dorus Rijkers Fonds

10 april 2018

Reddingsbrigade Nederland nam dinsdag 10 april haar nieuwste hulpverleningsvoertuig en een reddingsboot (Tinn-Silver 550) in ontvangst op het Landelijk Bureau in IJmuiden. Deze konden dankzij een bijdrage van het Stichting Helden der Zee-Fonds "Dorus Rijkers" worden aangeschaft. Vandaag vond de officiële overdracht plaats en dat werd feestelijk gevierd.

Vera Vree, bestuurslid van Stichting Helden der Zee-Fonds "Dorus Rijkers", doopte tijdens het officiële moment de 33ste Tinn-Silver 550 Rescue. Stichting Helden der Zee –Fonds “Dorus Rijkers” heeft van oudsher als doel om - waar dat nodig is - steun te verlenen aan (familie van) redders van schipbreukelingen. Tegenwoordig wordt ook in andere opzichten geholpen bij het ondersteunen van reddingsorganisaties met een maritieme achtergrond. Het fonds ziet Reddingsbrigade Nederland, inclusief de daaraan verbonden brigades, als een waardevolle maatschappelijke reddingsorganisatie en gaf daarom gehoor aan het donatieverzoek.

De reddingsboot, een Tinn-Silver 550 Rescue is de 33e in de rij van deze nieuwe vaartuigen die een aantal jaar geleden zijn ingevoerd ter vernieuwing van de Nationale Reddingsvloot. Het is een snel type vaartuig dat geschikt is om te varen in ondergelopen gebied en waarin meerdere slachtoffers  kunnen worden vervoerd. Dit vaartuig zal vanaf vandaag ook gelijk ingezet worden bij de Leiderdorpse Reddingsbrigade voor hulpverlening op en rond het water en tijdens evenementen en bij overstromingsrampen. Het hulpverleningsvoertuig, een Toyota Landcruiser, is een auto voorzien van brandcard, EHBO materialen en een  AED en is ook geschikt om te rijden op het strand. Dit voertuig  zal beschikbaar  zijn ter ondersteuning  van de reddingsbrigades in hun dagelijkse taken.

 Foto: Ko van Leeuwen

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld