Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade demonstreert reddingsboei Emily tijdens SAR Katwijk

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseerde voor zaterdag 14 juli het International Search And Rescue Event (SAR). Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement ontving Reddingsbrigade Nederland het NOS Jeugdjournaal. Presentator Lucas van de Meerendonk liet zich redden door de op afstand bestuurbare reddingsboei Emily.

Kees Buis bestuurt EmilyHet project Emily is in handen van Kees Buis, coördinator Zakelijke dienstverlening op het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland. Hij geeft aan: ,,Emily kan gebruikt worden om naar een drenkeling gestuurd te worden. Vervolgens kun je een paar dingen doen. Een drijvend eiland maken, waaraan de drenkeling zich kan vasthouden en er vervolgens een vaartuig heen te sturen. Of: aan Emily een lijn bevestigen, de drenkeling Emily laten vasthouden en de lijn inhalen met een paar mensen. Of: Emily terugvaren met de vasthoudende drenkeling.''

Media
Dit toonaangevende evenement, hét hoogtepunt van het jaar voor de vrijwilligers van de KRB, kreeg volop aandacht in de media. Dat gold specifiek ook voor de bijdragen van de KRB en Reddingsbrigade Nederland. Het onderwerp 'Zo zwem je veilig in zee' in het NOS Jeugdjournaal-item over SAR Katwijk is hier terug te zien. Daarin gaat het over onder meer het reddingswerk, muien, tips en de inzet van Emily.

Hieronder een collage van de activiteiten van de KRB tijdens SAR Katwijk. Meer informatie en beeldmateriaal staan op de website van het evenement en de website van de KRB.

SAR Katwijk

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld