Reddingsbrigade Nederland

Trotse Domburgse Reddingsbrigade na proefvaart enthousiast over RNR490

De vaartuigcommissie van de Domburgse Reddingsbrigade maakte een proefvaart met de nieuwe RNR490. Deze bij Reddingsbrigade Nederland bestelde reddingsboot werd maandag 8 april te water gelaten in de haven van IJmuiden. Daar zijn eerst alle functies getest, voordat er manoeuvres mee werden uitgevoerd. Vervolgens is het ruime sop gekozen om uitgebreid te testen in verschillende condities.

Na een uitvoerige voorbereiding en marktoriëntatie verstrekte de Domburgse Reddingsbrigade in november 2018 de opdracht aan Reddingsbrigade Nederland voor de levering van een van de eerste reddingsboten van het type RNR490. ,,In de afgelopen maanden is intensief samengewerkt'', bericht voorzitter Tim de Jonge. ,,Onze vaartuigcommissie heeft de wensen afgestemd met de monteurs van Reddingsbrigade Nederland, om te komen tot een optimaal vaartuig voor onze brigade.''

Verwachtingen
De monteurs van het Service Center maakten een week eerder zelf een proefvaart, om zeker te kunnen zijn van de gewenste reactie van de opdrachtgevende brigade. En die kwam er. De Jonge: ,,Wat ons betreft: het resultaat mag er zijn! De ervaringen overtreffen onze verwachtingen. Wij zijn zeer te spreken over de vaareigenschappen, de indeling van het vaartuig, de keurige en nette wijze van afbouw, en de samenwerking die nodig is om te komen tot dit resultaat. Chapeau voor eenieder die hieraan zijn bijdrage heeft geleverd!'' In het Service Center worden nog de laatste puntjes aan deze RNR490 afgewerkt. De Domburgse Reddingsbrigade kijkt inmiddels uit naar de overdracht.

Belangstelling
Bij belangstelling voor de RNR490 is contact op te nemen met Reddingsbrigade Nederland; Stephen Zwenger (hoofd Service Center) via servicecenter@reddingsbrigade.nl of Kees Buis (coördinator Zakelijke Dienstverlening) via kbuis@reddingsbrigade.nl. Beiden zijn ook bereikbaar via 0225-545858. Meer informatie over het productieproces staat hier. Alle technische details staan in de RNR490-folder.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld