Reddingsbrigade Nederland

Uitslagen Nederlands Kampioenschap Pool Events Aspiranten

Op zondag 5 november 2017 vond het Nederlands Kampioenschap Lifesaving Pool voor Aspiranten plaats in Gouda. In het Groenhovenbad streden 66 jongens en 58 meisjes in drie verschillende leeftijdscategorieën om de titel Nederlands Kampioen.

Op zondag 5 november 2017 vond het Nederlands Kampioenschap Lifesaving Pool voor Aspiranten plaats in Gouda. In het Groenhovenbad streden 66 jongens en 58 meisjes in drie verschillende leeftijdscategorieën om de titel Nederlands Kampioen.

Het NK Pool omvat verschillende zwembadonderdelen van de Lifesaving Sport, afgeleid van het echte reddingswerk. De Aspiranten uit categorie E kwamen uit op  4 verschillende onderdelen, Aspiranten uit categorie D op 5 onderdelen en Aspiranten uit categorie C op 6 onderdelen. In totaal waren er 10 verschillende zwembadonderdelen, waar de zwemmers zo snel mogelijk moesten zijn om een hoge eindscore te behalen. Om de indeling van de programmaonderdelen per categorie te bekijken, klik dan hier.

Deze dag werd een stuk mooier voor vele winnaars. De Nederlands Kampioenen werden per onderdeel geselecteerd. Bij de meisjes uit categorie C werd Renske Dalhuisen vier keer Nederlands Kampioen, namelijk op de onderdelen 50m reddingswisselslag, 50m ringduiken, 50m lifesaver en 100m mini super lifesaver. Op de andere twee onderdelen wonnen Dyonne Klomp (100m hinderniszwemmen) en Selina Dalhuisen (100m ringduiken met zwemvliezen). Op dezelfde onderdelen werd ook door de jongens uit de C-categorie gestreden. Jason van der Beek won het 100m ringduiken met zwemvliezen. De andere onderdelen  werden allemaal gewonnen door Robin Kuiphof. Hij werd dus maar liefst vijf keer Nederlands Kampioen met één Nederlands record.

Bij de deelnemers uit de D categorie barstte de strijd ook los. Bij de meisjes werd Sam Geurts van Kessel Nederlands Kampioen op het onderdeel 50m hinderniszwemmen. Julia Barbu was de grote winnares op het onderdeel 50m ringduiken met zwemvliezen bij dit Open NK en Lieke Geraarts werd Nederlands Kampioen op dit onderdeel. De rest van de onderdelen werden gewonnen door Fenne Mennen (50m reddingswisselslag, 50m ringduiken en 50m lifesaver). Bij de jongens wisselden Yves Roemen en Max Cornelissen het winnaarspodium af. Yves werd op drie onderdelen Nederlands Kampioen (50m hinderniszwemmen, 50m ringduiken met zwemvliezen en 50m lifesaver, laatstgenoemde met een nieuw Nederlands record) en Max op twee onderdelen (50m reddingswisselslag en 50m ringduiken).

Nina Leenders werd bij de categorie E op drie onderdelen Nederlands Kampioen (50m met zwemvliezen, 50m ringvervoeren en 50 m lifesaver zonder klikken). Op het laatste onderdeel, 50m hinderniszwemmen ging Sabine Brugge er met de winst vandoor. Timo Lentjens won in deze categorie de 50m hinderniszwemmen en de 50m ringvervoeren. Op de andere twee onderdelen (50m met zwemvliezen en 50 m lifesaver zonder klikken ) werd Ray Roemen Nederlands Kampioen, met een Nederlands record op beide onderdelen.

Uit de categorieën C en D konden deelnemers worden geselecteerd voor het Talentontwikkelingsprogramma. Deze sporters worden nationale trainingen en een wedstrijd aangeboden afgestemd op de leeftijdscategorie. De bekendmaking van de sporters voor het Talentontwikkelingsprogramma vindt uiterlijk 15 november 2017 plaats.

Voor de oudere categorieën staat ook het de OrangeCup op de kalender, namelijk op 2 en 3 december in het Pieter van de Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De OrangeCup is een door ILS goedgekeurd evenement met een breed nationaal en internationaal deelnemersveld. Zo komen er sporters vanuit Australië, Nieuw-Zeeland, België, Duitsland, Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Canada, Denemarken, Engeland, Ierland en doen ook diverse nationale Reddingsbrigades mee.

Voor alle uitslagen van het Nederlands Kampioenschap Pool Events voor Aspiranten, klik hier

Foto's: pr-grb

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld