Reddingsbrigade Nederland

Aankondiging: Reddingsbrigade Nederland start 06-polsbandjescampagne voor minder vermiste kinderen

Reddingsbrigade Nederland, de Politie en Nickelodeon geven op 25 mei tijdens de “Internationale Dag van het Vermiste Kind” in Noordwijk het startsein van de gezamenlijke landeljike 06-polsbandjescampagne 2017 met tips voor kinderen en voor ouders om het zoekraken van kinderen te voorkomen.

Jaarlijks 900 kinderen vermist
Vanaf 25 mei worden op stranden en bij recreatieplassen gratis PAW Patrol 06-polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards van de Reddingsbrigade en via aanwezige politieposten. Op het 06-polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. Daarnaast krijgen ouders tips over hoe ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat ze elkaar uit het oog verliezen. In de zomermaanden worden op het strand en bij recreatiegebieden jaarlijks gemiddeld zo´n 900 kinderen na vermissing weer samengebracht met hun ouders. Dit jaar zijn er 200.000 gratis PAW Patrol 06-polsbandjes beschikbaar en krijgen ouders een beetje extra zekerheid bij een dagje uit naar het strand, meer of recreatieplas.


Aftrap campagne
Donderdagmiddag 25 mei om 13.00 uur wordt met de ‘PAW Patrol stranddag bij de Reddingsbrigade’ op het strand van Noordwijk de aftrap gegeven van de landelijke 06-polsbandjescampagne. Tot 16.00 uur kunnen kinderen genieten van leuke en leerzame activiteiten op het strand. Tijdens de aftrap zal Wethouder Barnhoorn van Gemeente Noordwijk de 1e nieuwe 06-polsbandjes van het seizoen 2017 samen met Chase, de politiehond uit de populaire Nickelodeon-serie PAW Patrol, uitreiken. Ook dit jaar staan de heldhaftige puppy’s van Nickelodeon’s PAW Patrol op de 06-polsbandjes afgebeeld.

De lifeguards van de Reddingsbrigade en politieagenten helpen met het uitdelen van de gratis PAW Patrol 06-polsbandjes aan alle kinderen. De middag wordt georganiseerd bij de Noordwijkse Reddingsbrigade.


Persuitnodiging
U bent van harte uitgenodigd om bij de aftrap van deze campagne aanwezig te zijn. U kunt zich daarvoor aanmelden via communicatie@reddingsbrigade.nl .

Datum & Tijd:
Donderdag 25 mei – 13.00 uur: Overhandiging 1e polsbandjes door Wethouder Barnhoorn van Gemeente Noordwijk.

Aansluitend is er de mogelijkheid voor pers om vragen te stellen aan de Reddingsbrigade over de landelijke 06-polsbandjescampagne.

Locatie:   Reddingsbrigade post van Reddingsbrigade Noordwijk: Koningin Wilhelmina Boulevard ter hoogte van Afslag 17 in Noordwijk.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld