Reddingsbrigade Nederland

Open NK Lifesaving Ocean Events – Noordwijk 2017 wederom een succes

In navolging van het Wereldkampioenschap Lifesaving vorig jaar was Noordwijk het afgelopen weekend wederom het toneel voor een succesvol Lifesaving evenement. Verspreidt over twee dagen hebben rond de 170 sporters van dertien reddingsbrigades uit Nederland en één uit België op strand en in zee gestreden voor goud tijdens het Open NK Lifesaving Ocean Events 2017.

Onder toeziend oog van nieuwsgierige strandbezoekers hebben de sportieve lifesavers de krachten onderling kunnen meten. De zee was kalm. Het weer was ideaal voor deelnemer en bezoeker. Voor velen was dit de laatste voorbereiding voor de Europees Kampioenschappen die vanaf 2 september in België plaats zullen vinden.

Kampioenen
De ongeveer 170 sporters hebben onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën – junioren, senioren en masters (30+) – in zeven individuele onderdelen en vier team onderdelen tegen elkaar gestreden. Je kunt alle kampioenen hier terugvinden. Onder het kopje ‘NK Ocean A-B-M 2017’, vind je een compleet overzicht.

Bij de dames senioren zijn de gouden medailles verdeeld onder Kitty Schiphorst-Preuper (Ski Race, Ocean Woman en Board Race), Janneke Ras (Beach Flags, Surf Race, Beach Sprint) en Renee Bouter (Beach Run).

Bij de heren senioren zijn de gouden medailles verdeeld onder Robert Hendriks (Beach Flags en Beach Sprint), Barry Hazenoot (Ocean Man en Board Race), Joep van Bakel (Ski Race), Rik op het Veld (Surf Race) en Roelof Stoetzer (Beach Run).

Bij de team estafettes heeft Dordrecht bij zowel de heren als de dames op alle vier de onderdelen goud gewonnen.

Organisatie
Een bijzonder mooi evenement waarbij de sporters natuurlijk applaus verdienen, maar ook achter de schermen worden mooie prestaties geleverd. Een woord van dank gaat namens Reddingsbrigade Nederland dan ook uit naar Reddingsbrigade Noordwijk voor het faciliteren van het evenement. Sinds het WK Lifesaving staat er een sterk team van vrijwilligers officials die zorgen voor een goed verloop van het evenement en de wedstrijden.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld