Reddingsbrigade Nederland

Ode aan de Redder: Van Dixhoornbrigade ( Middelburg)

Reddingsbrigade Nederland bestaat dit jaar 100 jaar! Al een eeuw lang leiden vrijwilligers door het hele land, mensen op tot redders (lifeguards) en geven ze voorlichting over de gevaren op en rond het water. Daarom reden om deze vrijwilligers in het zonnetje te laten zetten: een Ode aan de Redder!

Ode aan de Redder: Cheque voor de van Dixhoornbrigade uit Middelbrug

De vrijwilliger lifeguards van de Reddingsbrigade houden in de zomer toezicht op stranden, bij recreatiegebieden en bij grote evenementen, zoals Sinterklaasintochten, Nieuwjaarsduiken, festivals en sportevenementen in het zonnetje te zetten. Daarnaast bemannen zij bij overstromingen belangeloos de Nationale Reddingsvloot. Dankzij de inzet van deze enthousiast en professioneel opgeleidde vrijwilligers kan Nederland veilig van haar water genieten. 

Wij willen ons 100-jarig bestaan van Reddingsbrigade Nederland dan ook aangrijpen om die vrijwillige redders in het zonnetje te zetten! Want door de inzet van deze vrijwilligers kunnen wij onze missie blijven nastreven: het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood en daardoor Nederland veilig van haar water laten genieten. Daarom heeft Reddingsbrigade Nederland aan de burgemeesters van gemeenten waar een Reddingsbrigade is gevestigd een verzoek gestuurd om in dit jubileumjaar van de Reddingsbrigade iets leuks  te doen voor de vrijwilligers van de Reddingsbrigade in hun gemeente. 

De eerste brigade die in het zonnetje is gezet is de van Dixhoornbrigade uit Middelburg. Zij ontvingen uit handen van de loco burgemeester van de gemeente Middelburg een mooie cheque voor de aanschaf van nieuw materiaal!

foto: Van Dixhoornbrigade

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld