Reddingsbrigade Nederland

Maarten van der Weijden onthult miniatuur reddingspost in Madurodam op jubileumafsluiting 100 jaar Reddingsbrigade Nederland

Maarten van der Weijden onthulde zondagmiddag 22 oktober samen met de locoburgemeester van Madurodam een miniatuur reddingspost in Madurodam. Reddingsbrigade Nederland bestaat dit jaar 100 jaar. Al een eeuw staan de vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade klaar om Nederland veilig van het water te laten genieten. Dit weekend stond voor de Reddingsbrigade in het teken van een aantal jubileumactiviteiten. Met de vereeuwiging van de Reddingsbrigade in Madurodam sloot Reddingsbrigade Nederland haar 100-jarig jubileumjaar af.

Reddingsbrigades halen geld op voor goede doel met jubileumvaartocht
Ter gelegenheid van het jubileum van Reddingsbrigade Nederland vond dit weekend ook een vaartocht plaats. Lifeguards van reddingsbrigades afkomstig uit verschillende delen van het land voeren in open reddingsboten 100 km van IJmuiden naar Madurodam. Daarmee werd geld opgehaald voor het goede doel: Kinderen die niet in de gelegenheid zijn om een zwemdiploma te halen, de mogelijkheid bieden dit wel te doen. De reddingsbrigades haalden in totaal een bedrag op van € 2.250,-. “Ik ben van mening dat alle kinderen die van de basisschool af komen zouden moeten kunnen zwemmen, maar ook de risico’s leren kennen van zwemmen in zee, rivieren en open water”, aldus Jan Rijpstra, voorzitter van Reddingsbrigade Nederland.

Open water zwemmer Maarten van der Weijden zwom het laatste stuk van de vaartocht door  Den Haag naar Madurodam mee. Als geen ander kent Maarten de risico’s van het zwemmen in open water en het belang van een goede zwemvaardigheid. “Een goede zwemvaardigheid is belangrijk om veilig te kunnen zwemmen. Naast dat ik het goede doel van deze jubileumvaartocht van de Reddingsbrigade een warm hart toe draag, is het meezwemmen een mooie voorbereiding op de samenwerking met de Reddingsbrigade komende zomer tijdens de 11stedenzwemtocht. Daar vaart de Reddingsbrigade met ons mee om er voor te zorgen dat zowel ik als de meezwemmers veilig de zwemtocht voor mijn foundation kunnen volbrengen. Zo helpen we elkaar om veilig van het water te genieten.”
 

Maarten van der Weijden zwemt mee met jubileumvaartocht      miniatuur reddingspost Madurodamopbrenst jubileumvaartocht

 Foto's: RL.Photographics

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld