Reddingsbrigade Nederland

Joost Bierens benoemd tot 'Knight in the Order of Lifesaving'

Van 17 tot 19 oktober vond in Vancouver (Canada) het 'World Conference on Drowning Prevention 2017' plaats. Prof. Dr. Joost Bierens, specialist op het gebied van verdrinking en onderkoeling, ontving hier de ILS onderscheiding ‘Knight in the Order of Livesaving’.

805 afgevaardigden uit 60 landen namen deel aan de ILS World Conference on Drowning Prevention. Als overkoepelend thema stond “Share Globally, Prevent Locally” centraal. Vanuit Reddingsbrigade Nederland waren Bernard Korte, Hoofd Beleid en Operationele Zaken, en Martin Hoogslag, member van de ILSE (International Life Saving federation Europe) Rescue Commission, afgevaardigd. Op de conferentie hebben zij ervaringen gedeeld en kennis uitgewisseld met andere leden van de ‘World Lifesaving Community’.

Voor de Nederlandse afvaardiging was het een bijzonder congres. Tijdens de slotceremonie ontving de Nederlander Prof. Dr. Joost Bierens de hoge ILS onderscheiding 'Knight in the Order of Lifesaving'. Joost Bierens ontving deze onderscheiding uit handen van ILS chairman Graham Ford en secretary-general Dr. Harald Vervaecke, voor zijn jarenlange verdienste op het gebied van verdrinkingspreventie. Joost Bierens is de auteur van het standaardwerk ‘Handbook on Drowning’ en een van de grondleggers van de ILS Conference on Drowning Prevention. Deze conferentie wordt inmiddels elke twee jaar georganiseerd.

Joost Bierens is in het Nederlands Reddingswezen geen onbekende. Hij is consulent bestuurslid bij de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en adviseert zowel de KNRM als Reddingsbrigade Nederland op het gebied van verdrinking en onderkoeling. Namens Reddingsbrigade Nederland is Joost Bierens lid van het ILS Rescue & Medical Commitee.

Reddingsbrigade Nederland feliciteert Joost Bierens van harte met zijn eervolle benoeming.

'Knight in the Order of Livesaving' 'Knight in the Order of Livesaving'

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld