Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland zoekt: Directeur (40) uur

Reddingsbrigade Nederland is de werknaam van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD). Zij is 100 jaar geleden opgericht en vertegenwoordigt ruim 166 reddingsbrigades met 23.000 leden, waarvan 5.000 leden actief zijn als vrijwillige hulpverlener. Zowel de koepelorganisatie als de aangesloten reddingsbrigades hebben als missie: het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Naast toezicht en hulpverlening op de Nederlandse stranden en bij recreatiegebieden, verzorgen deze reddingsbrigades diverse opleidingen en groeien zij steeds meer toe naar een kennisinstituut rond waterveiligheid. Reddingsbrigade Nederland is een organisatie met oog voor de grote waarde van de vele vrijwilligers die zich voor de organisatie inzetten. Met soms beperkte middelen wordt gestreefd naar het best mogelijke resultaat. Voor deze mooie organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven Directeur (40 uur).

Voor Reddingsbrigade Nederland zijn wij op zoek naar een gedreven

     Directeur (40 uur)

     pragmatische manager met een ondernemend karakter

In deze functie speelt u een initiërende, sturende en enthousiasmerende rol in het realiseren van de belangrijkste doelstellingen van Reddingsbrigade Nederland voor de komende jaren:

- Het leggen en behouden van een goede financiële basis door middel van ambitieuze commerciële initiatieven en het Intensiveren en professionaliseren van fondsen-, sponsor- en subsidiewerving.
- Het verbinden van ambities, middelen en mogelijkheden bij -en tussen- de beroepskern (20 personen) en de vrijwilligersorganisatie.
- Het positioneren van de Reddingsbrigade.
- Het intensiveren van de samenwerking met collega-hulpverleningsorganisaties.
- Ondersteunen en begeleiden van de lokale reddingsbrigades bij het werven en behouden van (jeugd-)leden.
- Versterken van de waardering voor de 5.000 vrijwilligers.
- Het verder professionaliseren van de Nationale Reddingsvloot, welke ingezet wordt bij watercalamiteiten en overstromingen.

U bent sparringpartner van het bestuur. U coördineert de uitvoering van de beleidslijnen die op landelijk niveau door vele vrijwilligers middels commissies verder uitgedragen worden. Ook op regionaal en lokaal niveau geeft u impulsen aan de activiteiten van de koepelorganisatie en de aangesloten reddingsbrigades. U bent integraal manager en direct verantwoordelijk voor financiën en de zakelijke dienstverlening. U geeft leiding aan het managementteam.

Gevraagd wordt een kandidaat met een sterke en empathische persoonlijkheid met ruime leidinggevende ervaring in een professionele omgeving waar vrijwilligers een onmisbare schakel zijn. Kan schakelen op alle bestuurlijke niveaus in ons land en met collega-organisaties. Hij of zij voelt zich thuis in een wereld van commerciële uitdagingen, reputatieontwikkeling, fondsen- en sponsorwerving. Een daadkrachtige manager die uitstekend kan delegeren en daarbij ook zelf van aanpakken houdt. Hij of zij is sportief, een teamspeler, die makkelijk een netwerk opbouwt en onderhoudt.

U beschikt over:
- Een afgeronde relevante opleiding op minimaal hbo niveau.
- Een achtergrond in of aantoonbare affiniteit met acute hulpverlening.
- Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van strategisch en operationeel leidinggeven aan een soortgelijke organisatie.
- Politiek-bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit.

Reddingsbrigade Nederland biedt een unieke functie in een bekende landelijke hulpverleningsorganisatie met intrinsiek gemotiveerde collega’s in een veelzijdige en uitdagende omgeving waar bergen verzet dienen te worden. U kunt rekenen op een gepast salaris met bijbehorende arbeidsvoorwaarden, vergelijkbaar met CAO Sport (schaal 13/14). Een dynamische, veelzijdige functie in een complexe omgeving die u uitdaagt.

Heeft u interesse? Kijk voor meer informatie op www.mercuriurval.nl. U vindt de vacature met ref.nr. 3711 of zoekterm “Reddingsbrigade”. Of neem contact op met Karin Tak of Shirley Peperkamp, consultants van Mercuri Urval, via tel.nr. 010 - 282 86 00. 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld