Reddingsbrigade Nederland

WK Lifesaving 2016

Van 1 tot en met 18 september zullen in Nederland de Wereld Kampioenschappen Lifesaving 2016 worden gehouden. 2 weken lang strijden zo'n 4.000 van de fitste en best getrainde lifeguards vanuit de hele wereld in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven (Pool Events) en op het strand van Noordwijk (Ocean Events) om de felbegeerde kampioenstitels.

Reddingsbrigade Nederland organiseert onder auspiciën van de wereldreddingsfederatie International Life Saving (ILS)  het WK Lifesaving 2016. Vanuit circa 40 landen zullen de sporters strijden om de titel 'Held der helden' op spectaculaire wedstrijd onderdelen als de Superlifesaver, Ocean Women, Beach Sprint en Rescue Boat Races. Lifesaving is topsport die is afgeleid van het echte Reddingswerk op en rond het water. 

Lifesaving sport is spectaculair. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid, zowel individueel als in teamverband. De sport bestaat uit wedstrijdonderdelen in het zwembad, de 'Pool Events' (in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven) en op het strand en in de zee, de 'Ocean Events' (in Noordwijk). Reddingsbrigade Nederland is als sportbond aangesloten bij NOC*NSF, die de sport zelfs heeft erkend als topsportprogramma. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het WK Lifesaving in Nederland plaatsvindt.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Dus wij geven u graag een voorproefje van wat u kunt verwachten op het WK Lifesaving 2016: 

Wilt u de sporters zelf in actie zien of het Nederlandse Team komen aanmoedigen? Dan bent u van harte welkom in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven of op het strand van Noordwijk!


Voor meer informatie over het WK Lifesaving kijk op www.lifesaving2016.com 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld