Reddingsbrigade Nederland

Spetterende start voor Nederlandse sporters op het WK Lifesaving 2016!

Al drie gouden medailles voor Nederlandse sporters op het WK Lifesaving én een nieuw wereldrecord!

Het WK Lifesaving is inmiddels officieel van start gegaan. Gisteren mochten de Masters aftrappen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Bij de mag iedereen boven de 30 in actie komen. Vandaag kwam het overgrote deel van de ruim 1000 Masters opnieuw in actie tijdens de Pool Events. Het Masters toernooi is het grootste van de 7 toernooien die van 1 tot en met 18 september worden gehouden.

Onder de deelnemers bevinden zich 73 Nederlandse sporters, die tot nu toe geweldig van gepresteerd hebben. Gouden medailles zijn al behaald voor meerdere onderdelen!

Hans Vijge van de Amersfoortse Reddingsbrigade is het toernooi goed begonnen. Hij tikte als eerste aan op de 200m hindernis en de 100m Lifesaver in de categorie van 45 tot en met 49 jaar. ‘Voor mij is dit het 9de WK waar ik aan mee doe, waarvan de 5de keer als Master. Ik heb de 100m Lifesaver voor het eerst onder de minuut gezwommen in een nieuw wereld record in mijn leeftijdsklasse, dat was voor mij heel bijzonder. Je tikt de kant aan en dan zie je die tijd op het bord staan, dat is gewoon fantastisch.

Het team van Reddingsbrigade Echt heeft een eerste plek behaald op het onderdeel 4x 25m pop estafette. ‘De race liep super goed en we hebben ook een nieuw Nederlands Record neergezet.’

Reddingsbrigade Echt behaalde nog meer mooie resultaten met Claudine Roumen. Zij mocht het goud in ontvangst nemen voor de 100m Lifesaver in haar leeftijdscategorie. ‘Ik heb mezelf verrast met hoe goed het gaat. Met de gezwommen tijd op de 100m Lifesaver heb ik mijn eigen wereldrecord verbeterd. Hier ben ik super blij mee, helemaal omdat de lifesaver altijd al mijn favoriete onderdeel is geweest.

Het Masters toernooi gaat maandag verder op het strand van Noordwijk met de Ocean events. Kijk hier voor het volledige programma van het WK Lifesaving en volg het evenement via Facebook!

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld