Reddingsbrigade Nederland

Ontdek de held in jezelf op de Landelijke Veiligheidsdag - 16 april - in Almere!

Kom op zaterdag 16 april 2016 van 12.00 tot 17.00 uur alles te weten over het werk van politie, brandweer, ambulance, reddingsbrigade en defensie tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere.

Altijd al willen weten hoe een gecombineerde reddingsactie in zijn werk gaat? Reddingswerkers, blus- en duikteams, militairen en politiespecialisten laten zien hoe zij branden blussen en slachtoffers redden, welke hulpdiensten uitrukken bij een melding en wie wat doet op een plaats delict.

De Landelijke Veiligheidsdag beleeft op zaterdag 16 april alweer zijn derde editie. De hele dag staat in het teken van “Veiligheid in en om het huis”. Nederland is een land van water, met veilige dijken die de inwoners beschermen tegen hoog water. Maar wat gebeurt er als  een dijk doorbreekt of als er langdurig heel veel regen valt?

In eerste instantie ligt er een grote verantwoordelijkheid bij de eigenaren van huizen en bedrijven en bij de bewoners zelf. Maar wat nu als het waterpeil alsmaar stijgt en evacuatie noodzakelijk is? Wie komen er dan in actie en welke rol hebben de hulpverleners? Wie worden er als eerste geëvacueerd en wie heeft de leiding bij een dergelijk grote actie? Dat is allemaal te zien op de derde Landelijke Veiligheidsdag, op en rond het Weerwater en de Esplanade in Almere.

Ook op het land kan het publiek een grootschalige, gezamenlijke actie verwachten. Politie, brandweer en medewerkers van de ambulance werken samen bij het beëindigen van een crisissituatie. In een woning is een situatie volledig uit de hand gelopen en moet er worden ingegrepen. Wie doet wat? Waarom wordt de straat afgesloten en welke hulpdienst betreedt als eerste de woning?

Kortom, er is voor jong en oud van alles te zien, te doen en te beleven. Kom kijken en laat je informeren!

 Kijk voor meer informatie op www.veiligheidsdag.nl   Uiteraard is de Reddingsbrigade deze dag ook aanwezig!

Kom meer te weten over de Reddingsbrigade bij de presentatie op de wal. En kom kijken hoe de eenheden van de Nationale Reddingsvloot de slachtoffers uit het 'ondergelopen gebied' evacueren in de demonstratie op het Weerwater.

 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld