Reddingsbrigade Nederland

Burgemeester Jan Rijpstra zelf actief als redder

Burgemeester Jan Rijpstra duikt mee bij presentatie Nationale Team WK Lifesaving 2016 in Noordwijk.

Van 1 tot en met 18 september 2016 organiseert Reddingsbrigade Nederland onder auspiciën van de wereldreddingsfederatie International Life Saving de Wereld Kampioenschappen Lifesaving. De fitste en best getrainde lifeguards van de wereld strijden dan om de titel ‘Held der helden’.

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk verwelkomt dinsdag 14 juni het Nationale Team WK Lifesaving 2016. Na de presentatie van het team krijgen de burgemeester en wethouders les in de sport Lifesaving.

Mensen redden als sport is voortgekomen uit het operationele reddingswerk op en rond het water. Het laat zien dat mentale en technische, maar uiteraard ook fysieke vaardigheden van groot belang zijn in het dagelijks werk van een lifeguard. De Pool Events van het WK worden gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Ocean Events van het WK vinden plaats in Noordwijk.

Met de sportieve actie ondersteunt het college van burgemeester en wethouders de sport Lifesaving en het belangrijke werk van de Reddingsbrigade. Burgemeester Jan Rijpstra is voorzitter van de Nederlandse koepelorganisatie van reddingsbrigades, Reddingsbrigade Nederland, maar zal op 14 juni dus zelf actief zijn als ‘redder’.

Meer informatie over het WK Lifesaving is te vinden op www.lifesaving2016.com.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld