Reddingsbrigade Nederland

Aankondiging aftrap Landelijke 06-polsbandjescampagne op 25 mei

Reddingsbrigade Nederland, de Politie en Nickelodeon geven op 25 mei tijdens de “Internationale Dag van het Vermiste Kind” in Egmond het startsein van de 06-polsbandjescampagne met tips voor de strandbezoeker om het zoekraken van kinderen te voorkomen.

Reddingsbrigade Nederland, de Politie en Nickelodeon slaan komende zomer de handen ineen om vermiste kinderen sneller te herenigen met de ouders. Jaarlijks ontvangen de Reddingsbrigade en de Politie veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. Vanwege de drukte kost het vaak veel tijd om de kinderen terug te brengen naar hun ouders. Tijdens de ‘Internationale Dag van het Vermiste Kind’ op woensdag 25 mei wordt de aandacht gericht op ‘strandvermissingen’ en wordt met de introductie van het nieuwe PAW Patrol 06-polsbandje het startsein gegeven van de landelijke 06-polsbandjes campagne.

06-polsbandjes
Op 25 mei start de landelijke campagne en vanaf die datum worden op stranden en bij recreatieplassen gratis PAW Patrol 06-polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards van de Reddingsbrigade en via aanwezige politieposten. Op het 06-polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. Daarnaast krijgen ouders tips over hoe ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat ze elkaar uit het oog verliezen. In de zomermaanden worden op het strand en bij recreatiegebieden jaarlijks gemiddeld zo´n 900 kinderen na vermissing weer samen gebracht met hun ouders. Dit jaar zijn er 150.000 gratis PAW Patrol 06-polsbandjes beschikbaar en krijgen ouders een beetje extra zekerheid bij een dagje uit naar het strand, meer of recreatieplas.


Aftrap campagne
Woensdagmiddag 25 mei om 14.30 uur wordt op het strand van Egmond de aftrap gegeven van de landelijke 06-polsbandjescampagne.

Tijdens de aftrap zal Chase, de politiehond uit de populaire tv-serie PAW Patrol, de lifeguards van de Reddingsbrigade helpen met het uitdelen van de PAW Patrol 06-polsbandjes. Daarnaast is er nog een mogelijkheid om met Chase op de foto te gaan. De presentator van Nickelodeon, Bart Boonstra, zal ook aanwezig zijn en meer informatie geven over de campagne.    

Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd om bij de aftrap van deze campagne aanwezig te zijn. U kunt zich daarvoor aanmelden via communicatie@reddingsbrigade.nl.

Datum & Tijd:
Woensdag 25 mei – 14.30 uur: Overhandiging 1e polsbandje door de heer L. B. Wallage, commissaris van de Politie.

Aansluitend is er de mogelijkheid voor pers om vragen te stellen aan de Reddingsbrigade over de landelijke 06-polsbandjescampagne.

Locatie:
Reddingsbrigade post van de Egmondse Reddingsbrigade:
Post van de Egmondse Reddingsbrigade op het strand van Egmond, recht onder de vuurtoren. Vanaf de hoofdstrandafgang “De Werf” staat de strandpost aan uw rechterhand.


Samenwerking Reddingsbrigade Nederland & Nickelodeon

De Reddingsbrigade en Nickelodeon slaan dit jaar de handen ineen voor een veiligheidscampagne gericht op de doelgroep ouders met jonge kinderen. Lifeguard Zuma, bekend van de Nickelodeon-serie PAW Patrol is het gezicht van de veiligheidscampagne en samen met de Reddingsbrigade geeft Zuma tips aan jonge kinderen.

PAW Patrol is sinds november 2013 te zien bij Nickelodeon en is absolute kijkcijfer hit door de unieke mix van humor, stoere voertuigen en hun probleemoplossend vermogen. De 5 heldhaftige pups, onder leiding van Ryder, bewaren de veiligheid in hun woonplaats Adventure Bay en nu in deze samenwerking ook aan het Nederlandse strand en bij recreatieplassen.

Het doel van de samenwerking in de veiligheidscampagne is om de strandbezoekers bewust te maken van de risico’s rond het water.  De 06-polsbandjes campagne is onderdeel van deze samenwerking waarbij het zoekraken van kinderen, maar vooral hoe men kan voorkomen dat een kind zoekraakt, centraal staat. De PAW Patrol 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel. Daarnaast krijgen ouders tips over hoe ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat ze elkaar uit het oog verliezen. Op deze manier kan men nog meer van een dagje aan het water kan genieten

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld