Reddingsbrigade Nederland

Succesvol EK voor Nederlandse Junioren en Masters

Van 23 september tot en met 27 september vonden in Torrevieja, Spanje de Europese Junioren en Master Kampioenschappen 2015 plaats. De Nederlandse Juniorenploeg behaalde een eerste plaats op het onderdeel SERC en eindigde op de achtste plaats in het totaalklassement. De Nederlandse Masters wonnen 13 keer brons, 15 keer zilver en maar liefst 17 keer goud.

Goud op SERC
Op woensdag 23 september werd het Europees Kampioenschap geopend met het onderdeel SERC. Hierin moeten ploegen (bestaande uit vier deelnemers) onder leiding van een teamleider binnen 2 minuten een gesimuleerde noodsituatie oplossen. Tijdens het opgezette ongeval worden de ploegen getest op diverse vaardigheden en kennis. Het Nederlandse team, bestaande uit Isa Cuipers, Charlotte van der Hoek, Sven Geenen en Joeri Jacobs, deed dit het beste en eindigde op de eerste plaats.

Achtste plaats in totaalklassement
Na de succesvolle opening hebben de juniorendames finale plaatsen bereikt op de 4x50 rescue medley (6de plaats) en 4x50 obstacle relay (8ste plaats). De heren eindigde als zesde op de 4x25 medley relay en als achtste in de 4x50 obstacle relay.

Tijdens de Ocean dagen wisten de junioren een aantal individuele finaleplaatsen te bereiken in onder andere de Ocean (wo)man, Ski Race en Surf Race. Hoogtepunt hierin is de zesde plaats van Joeri Jacobs in de Ocean Man. Daarnaast dwongen zowel de dames als de heren diverse finale plaatsen af in de teamonderdelen. Dit leverde uiteindelijk een achtste plaats op in het totaalklassement. Bondscoaches Ruud Bex en Theo Hutten kijken hiermee tevreden terug op het toernooi.

Medailleregen bij Masters 
Voor de Masters (30+) startte het toernooi op donderdag 24 september. Zij hadden eerst twee dagen ocean op het programma staan en verplaatste zich 26 en 27 september naar het zwembad voor de pool onderdelen. Nederland was goed vertegenwoordigd met sporters van clubs uit Echt, Gouda, Weert en Dordrecht.

In de verschillende categorieën behaalden de masters op zowel de individuele als de estafetteonderdelen 17 keer een gouden, 15 keer een zilveren en 13 keer een bronzen medaille. Daarnaast werden er een heel aantal persoonlijke records aangescherpt.

De volledige uitslagen zijn te bereiken via de website van het toernooi.

WK Lifesaving 2016
Ook tijdens het WK Lifesaving in september 2016 wordt er een Junioren en Master toernooi georganiseerd. Lees er meer over op www.lifesaving2016.com.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld