Reddingsbrigade Nederland

Serious Rescue voor Serious Request

Van 19 tot en met 21 december hebben 340 vrijwilligers van 31 reddingsbrigades uit heel Nederland zich ingezet voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” haalden reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Venlo naar Heerlen geld op voor het goede doel van Serious Request: “The Next Generation waarmee aandacht wordt gevraagd voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden”. Met de actie Serious Rescue werd dit jaar een recordbedrag van € 25.843,71 opgehaald voor het goede doel van Serious Request!

Als vrijwilligersorganisatie kent de Reddingsbrigade het belang van het ondersteunen van het goede doel. Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de Reddingsbrigade zich het hele jaar bezig met het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door middel van preventief toezicht en het geven van voorlichting en opleidingen laat de Reddingsbrigade heel Nederland nu en in de toekomst veiliger van het water genieten. Zij is daarbij zelf ook mede afhankelijk van giften en donaties. Het ene goede doel helpt met deze actie nu het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Verenigd onder de naam “Serious Rescue” werd 3 dagen lang in een lint van 41 reddingsboten een afstand van zo’n 100 kilometer gevaren door  Limburg. Serious Rescue 2015 startte in Venlo om vervolgens via Baarlo, Kessel, Haelen, Herten, Maasbracht, Buchten, Stein en Maastricht bij het Glazen Huis in Heerlen aan te komen. Het doel van de actie was uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht werden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie werden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland. Indien nodig kunnen ze wel direct ingezet worden voor hulpverlening.  

Het startschot voor “Serious Rescue” werd zaterdagochtend 19 december om 08.30 uur gegeven door de burgemeester van Venlo, de heer Scholten. Serious Rescue vertrok vanaf Stadshaven De Weerdsprong (Werf) in Venlo. Maandagmiddag 21 december rond 16.00 uur kwamen de deelnemers van “Serious Rescue” in Heerlen aan. Het verzamelde bedrag werd daarna in de vorm van een cheque overhandigd bij het Glazen Huis.

Meer informatie en de complete vaarroute vindt u op www.seriousrescue.nl   

Deelnemende reddingsbrigades aan Serious Rescue 2015:
Almere - Almeerse reddings Brigade;
Alphen a/d Rijn - Alphense reddingsbrigade;
Bergen op Zoom - Bergse reddingsbrigade;
Breda - Reddingsbrigade Breda;
Callantsoog - Reddingsbrigade Paal 13
Den Helder – Reddingsbrigade Den Helder
Drachten - Reddingsbrigade Drachten;
Emmeloord - Reddingsbrigade Noptunus;
Gouda - Goudse reddingsbrigade;
Groningen - Groninger reddingsbrigade;
Hoorn - Reddingsbrigade Notwin;
Leiderdorp - Leiderdorpse reddingsbrigade;
Leeuwarden – Leeuwarder Reddingsbrigade
Maastricht - Maastrichtse reddingsbrigade;
Nijeveen - Reddingsbrigade De Dukers;
Ouddorp - Ouddorpse reddingsbrigade;
Roermond - Roermondse reddingsbrigade;
Rotterdam - Rotterdamse reddingsbrigade;
Sluis - RSG Safety (Sluis);
Stede Broec - Reddingsbrigade De Streek;
Stiens - Stienser reddingsbrigade;
Tegelen – Tegelse Reddingsbrigade
Uden - Reddingsbrigade Uden;
Utrecht - Utrechtse reddingsbrigade;
Venlo – Venlose Reddingsbrigade
Vinkeveen - Zwemvereniging De Ronde Venen (Vinkeveen);
Waddinxveen – Waddinxveense Reddingsbrigade
Wijk aan Zee – Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade
Zandvoort - Zandvoortse reddingsbrigade;
Zierikzee – Duiveland - Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland;
Zwolle   - Reddingsbrigade Zwolle

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld