Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade blijft druk met hulpverlening

Reddingsbrigade Nederland kwam afgelopen week 1.014 keer in actie, waarvan 29 keer voor een redding uit een levensbedreigende situatie. 782 keer werd er eerste hulp verleend, 62 kinderen werden herenigd met hun ouders en 56 opvarenden werden geholpen. Verder werden 43 zwemmers die in de problemen waren geraakt geholpen. In totaal heeft de Reddingsbrigade deze zomer al 8.152 hulpverleningen uitgevoerd. Dat is gemiddeld ruim 1.000 hulpverleningen per zomerweek. Er werden tot nu toe 230 mensen gered uit een levensbedreigende situatie. Er kwamen 11 mensen om bij een waterongeval.

Afgelopen weekend stond er een sterke aflandige wind. De reddingsbrigade kwam op diverse plaatsen in actie voor zwemmers die afdreven, bijvoorbeeld omdat ze achter een bal of ander object aangingen dat afdreef. De reddingsbrigade adviseert dit niet te doen, omdat je hierdoor zelf in de problemen kunt komen.

De reddingsbrigade was ook actief bij diverse evenementen, waarvan Sail Amsterdam de grootste was. Daarbij is zij in actie gekomen voor verschillende meldingen in samenwerking met de overige hulpdiensten en heeft veelvuldig preventief advies gegeven. Er is 1 toeschouwer bij een tragisch ongeval omgekomen.

Voor deze week is wisselvallig weer voorspeld. De Reddingsbrigade wil Nederland graag veilig van het water laten genieten en adviseert daarom vooral te recreëren op plaatsen waar gekwalificeerd toezicht is. Op sommige plaatsen wordt het toezicht, met name doordeweeks, afgebouwd in verband met het einde van de zomervakantie. Kijk verder goed op de informatieborden bij de strandopgang of toegangswegen bij recreatiegebieden. Let verder op de vlaggen bij de Reddingsbrigadeposten en neem de waarschuwingsborden voor gevaarlijke stromingen en muien in acht. Houd de weersvoorspellingen de komende week ook goed in de gaten, zodat u op tijd van het water bent bij opkomend onweer of naderend slecht weer.

Voor tips van de Reddingsbrigade om veilig van het water te genieten kijk op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/   

 
De 1.014 hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

-          43 keer hulp aan zwemmers in de problemen;

-          56 keer hulp aan opvarenden (waarvan 8 keer hulp aan kitesurfers);

-          62 zoekgeraakte kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

-          782 keer werd er eerste hulp verleend; 

-          69 keer was sprake van assistentie aan o.a. overige hulpdiensten;

-          2 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij 29 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. In totaal werden deze zomer al 230 mensen uit een levensbedreigende situatie gered.

foto: RL Photographics

 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld