Reddingsbrigade Nederland

Orange Cup: Internationaal toernooi in voorbereiding op WK Lifesaving 2016

In het weekend van 14 en 15 november 2015 vindt de Orange Cup plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Een internationale wedstrijd van de spectaculaire sport Lifesaving, een wedstrijdvorm van het reddingswerk. Op beide dagen staan ruim 300 deelnemers uit 17 verschillende landen aan de start van verschillende Lifesaving sport zwemwedstrijden. Teams uit onder andere Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika reizen af naar Eindhoven om kennis te maken met het zwembad waar in september 2016 de Wereldkampioenschappen Lifesaving worden georganiseerd.

Open Nederlands Kampioenschap Lifesaving

De Orange Cup is een internationale wedstrijd waar gestreden wordt op de Pool wedstrijden van de sport Lifesaving. De Pool wedstrijden zijn oorspronkelijk opgezet om de vaardigheden van lifeguards van de reddingsbrigades te optimaliseren. Deelnemers kunnen hun vaardigheden en technieken met elkaar uitwisselen, hun bekwaamheid verbeteren en laten zien dat ze reddingsacties kunnen uitvoeren onder grote druk en op een snelle, betrouwbare manier.

De Orange Cup is voor de Nederlandse sporters van de Reddingsbrigade tevens ook het Nationaal Kampioenschap. De beste sporters kunnen geselecteerd worden voor het Nationale Team. Dit team gaat ons land volgend jaar in eigen land vertegenwoordigen op het WK Lifesaving 2016.

Naast deelnemers van verschillende Nederlandse reddingsbrigades zullen er atleten uit 17 verschillende landen aan de start staan. Teams uit onder andere Japan, Australië, China, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika zullen afreizen naar Eindhoven om deel te nemen aan de wedstrijd.

WK Lifesaving 2016

Van 1 tot en met 18 september 2016 organiseert Reddingsbrigade Nederland voor het eerst in de geschiedenis in eigen land de Wereld Kampioenschappen Lifesaving. Er staan zeven verschillende toernooien op het programma voor landenteams, clubteams en masters. De Pool Events worden georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Ocean Events worden georganiseerd in Noordwijk. Aan het WK doen ongeveer 5.000 sporters uit 50 landen mee.  


Mensen redden als sport is voortgekomen uit het operationele reddingswerk op en rond het water. Het laat zien dat mentale en technische, maar vooral fysieke vaardigheden van groot belang zijn in het dagelijks werk van een lifeguard. De Lifesaving sport is de enige sport ter wereld waar de deelnemers eerst de vaardigheden leren om iemand te redden om daarna deze vaardigheden te gebruiken in competitieverband. Reddingsbrigade Nederland vertegenwoordigt 166 reddingsbrigades, 23.000 leden en ongeveer 5.000 reddingsbrigadevrijwilligers. Reddingsbrigade Nederland is als sportbond aangesloten bij NOC*NSF dat de Lifesaving sport als topsportprogramma heeft erkend. 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld