Reddingsbrigade Nederland

Europees Kampioenschap Rescue Boat Races in Noordwijk

Zaterdag 29 augustus organiseert Reddingsbrigade Nederland op het strand van Noordwijk een uniek sportevenement ‘met een serieuze ondertoon’: het Europees Kampioenschap IRB 2015. IRB staat voor Inflatable Rescue Boat (opblaasbare reddingsboot). Dit zijn kleine, maar snelle gemotoriseerde reddingsboten die over de hele wereld gebruikt worden door reddingsbrigades. Ze worden ingezet om razendsnel mensen uit zee te redden. Daarbij zijn behalve snelheid ook techniek en teamwork erg belangrijk. De beste reddingsteams van Europa strijden zaterdag in een spectaculaire wedstrijdvorm van dit reddingswerk om het officiële Europees Kampioenschap.

De IRB races zijn een van de meest spectaculaire onderdelen van de Lifesaving Sport, een sportvorm van het reddingswerk, dat ook erkend is als topsport door onder meer NOC*NSF en het IOC. In 2016 organiseert Reddingsbrigade Nederland voor het eerst in de geschiedenis het Wereldkampioenschap Lifesaving Sport in Nederland en dit EK is daarvoor tevens een test event. Er doet voor het eerst ook een Nederlands team op dit internationale niveau mee. IRB races zijn snel, spannend en zeer uitdagend. Het Europees Kampioenschap bestaat uit vier verschillende onderdelen: Tube Rescue, Mass Rescue, Single Rescue en Team Rescue. Bij al deze onderdelen staat centraal dat lifeguards zo snel mogelijk een drenkeling uit zee moeten redden met behulp van een IRB. Dat levert spectaculaire beelden op.  

Het EK IRB valt samen met het Open Nederlands Kampioenschap Ocean Events dat op 29 en 30 augustus 2015 eveneens plaatsvindt op het strand van Noordwijk. Tijdens dit NK strijden de lifeguards van de Reddingsbrigade om de nationale titel op typische Lifesaving wedstrijdonderdelen als  Beach Flags, Run-Swim-Run, Board Rescue Race en Ocean Woman.   

Wilt u komen kijken? Dat kan!
Het EK IRB 2015 vindt plaats op het strand van Noordwijk, aan de Kon. Wilhelminaboulevard, ter hoogte van Hotels van Oranje / Beach Club O ( Kon. Wilhelminaboulevard 106).   Voor meer informatie over het Europees Kampioenschap IRB 2015 kijk op www.ekirb2015.nl .

Programma & uitslagen EK IRB: klik hier                                                    
Programma & uitslagen NK Ocean Events 2015 : Klik hier

Nederlandse Team IRB:  Rescue Rovers
Nederland zal op het EK IRB worden vertegenwoordigd door het team "Reddingsbrigade Nederland Rescue Rovers". Het team bestaat uit de volgende leden:
- Jeffrey van der Putten                          Reddingsbrigade Oss
- Frank van der Wijst                               Reddingsbrigade Oss
- Irene van der Reijken                           Reddingsbrigade Waddinxveen
- Bas Broeders                                         Reddingsbrigade  Waddinxveen
- Nathalie van Hillo                                 Reddingsbrigade Waddinxveen 
- Christian van Bruggen                         Reddingsbrigade Waddinxveen

Een impressie van een IRB Race

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld