Reddingsbrigade Nederland

Serious Rescue voor Serious Request

Van 20 tot en met 22 december zette 380 vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” haalden reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem €18.150,- op voor het goede doel van Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden ”

Als vrijwilligersorganisatie kent de Reddingsbrigade als geen ander het belang van het ondersteunen van het goede doel. Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de Reddingsbrigade zich het hele jaar bezig met het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door middel van preventief toezicht en het geven van voorlichting en opleidingen laat de Reddingsbrigade Nederland veiliger van het water genieten. De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste (preventieve) voorlichting en begeleiding te bieden en hoeveel geld daarvoor nodig is. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Verenigd onder de naam “Serious Rescue” werd 3 dagen lang in een lint van 45 reddingsboten een afstand van zo’n 100 kilometer gevaren door Noord-Holland. Serious Rescue startte in Medemblik om vervolgens via Middenmeer, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Alkmaar, De Woude, Zaandam en Velsen-Zuid  bij het Glazen Huis in Haarlem aan te komen. Het doel van de actie was om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht werden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie werden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst was en beschikbaar bleef voor normale reddingsacties in Nederland.

Het startschot voor “Serious Rescue” werd gegeven op zaterdagochtend 20 december om 09.00 uur vanaf de Oosterhaven (nabij muziekcafe Brakeboer) in Medemblik. Maandagmiddag 22 december rond 12.00 uur kwamen de deelnemers van “Serious Rescue” in Haarlem aan. Het verzamelde bedrag werd daarna in de vorm van een cheque overhandigd bij het Glazen Huis.

Deelnemende reddingsbrigades aan Serious Rescue 2014:
Almere - Almeerse reddings Brigade;
Alphen a/d Rijn - Alphense reddingsbrigade;
Bergen op Zoom - Bergse reddingsbrigade;
Breda - Reddingsbrigade Breda;
Callantsoog - Reddingsbrigade Paal 13
Drachten - Reddingsbrigade Drachten;
Emmeloord - Reddingsbrigade Noptunus;
Gouda - Goudse reddingsbrigade;
Groningen - Groninger reddingsbrigade;
Haarlem - Haarlemse reddingsbrigade;
Heemstede - Heemsteedse reddingsbrigade;
Heerhugowaard - Heerhugowaardse reddingsbrigade;
Hoorn - Reddingsbrigade Notwin;
Leiderdorp - Leiderdorpse reddingsbrigade;
Leiden - Leidse reddingsbrigade;
Lemmer - Reddingsbrigade Lemmer
Maastricht - Maastrichtse reddingsbrigade;
Nijeveen - Reddingsbrigade De Dukers;
Ouddorp - Ouddorpse reddingsbrigade;
Roermond - Roermondse reddingsbrigade;
Rotterdam - Rotterdamse reddingsbrigade;
Sluis - RSG Safety (Sluis);
Stede Broec - Reddingsbrigade De Streek;
Stienser reddingsbrigade;
Uden - Reddingsbrigade Uden;
Utrecht - Utrechtse reddingsbrigade;
Vinkeveen - Zwemvereniging De Ronde Venen (Vinkeveen);
Zaanstad - Reddingsbrigade Zaanstad;
Zandvoort - Zandvoortse reddingsbrigade;
Zierikzee – Duiveland - Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld