Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigades regio's Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland tekenen samenwerkingsconvenant

Op 27 oktober 2014 hebben de reddingsbrigades uit Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Warder en Zaanstad het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR-convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades die vanaf dit moment, door tussenkomst van een RVR-coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de partners in de waterhulpverlening. Dit geldt met name de samenwerking met de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland.

De oprichting van een RVR wordt geïnitieerd door de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland en ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De samenwerking wordt door de reddingsbrigades inhoudelijk vormgegeven, door de handen ineen te slaan bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun bewakings- en opleidingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening, zoals overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor afspraken rond evenementenbewaking en recreatietoezicht.

Ruud IJzelendoorn, directeur Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Amsterdam sprak bij de ondertekening van een prachtig resultaat dat wat hem betreft mooie kansen biedt voor samenwerking met de overige hulpdiensten in de regio’s. Hij complimenteerde Reddingsbrigade Nederland met de grote kwaliteitsontwikkeling in de afgelopen jaren, waarmee het reddingswerk als professionele partner op de kaart is gezet.

Reddingsbrigade Nederland heeft zich tot doel gesteld om in alle 25 veiligheidsregio een RVR te realiseren. Met de totstandkoming van het samenwerkingsverband in de  regio Amsterdam-Amstelland / Zaanstreek-Waterland is het  RVR convenant in 23 regio’s ondertekend.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld