Reddingsbrigade Nederland

Charlie Aptroot voorzitter van Reddingsbrigade Nederland

Charlie Aptroot (63) is voorgedragen als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD - Reddingsbrigade Nederland). De burgemeester van Zoetermeer volgt Paul de Winter op, die eind 2013 afscheid nam.

Reddingsbrigade Nederland is de koepelorganisatie van alle reddingsbrigades in Nederland. Haar doel is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Zij telt circa 23.000 leden, waarvan 5.000 dagelijks vrijwillig actief zijn in het reddingswerk. Jaarlijks verricht de Reddingsbrigade meer dan 10.000 hulpverleningen langs de Nederlandse stranden, bij recreatiewater en rond waterevenementen.

Charlie Aptroot was van 2003 tot 2012 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de VVD. Daarvoor was hij onder meer wethouder in Wassenaar. Bij zijn afscheid in die functie vroeg hij in plaats van een cadeau om een bijdrage voor een boot voor de Wassenaarse Reddingsbrigade. Met de verzamelde bijdrage van fl. 10.000,- kon de boot worden aangeschaft. ‘Nooit gedacht dat ik daarvoor nog eens op deze manier beloond zou worden’, aldus de kandidaat-voorzitter met een glimlach. ‘Maar ik heb altijd veel respect gehad voor het werk van de reddingsbrigades, waarvan er ook één actief is in Zoetermeer. Mensen die zelf contributie betalen om vervolgens vrijwillig zo nodig hun leven te wagen voor dat van een ander. Dat vind ik erg bijzonder.’

In 2017 bestaat de Reddingsbrigade 100 jaar. De nieuwe voorzitter gaat een bijdrage leveren aan het ingezette vernieuwingsproces van de Reddingsbrigade om ook de komende eeuw weer op eigentijdse wijze paraat te kunnen staan. Op zaterdag 24 mei beslissen de reddingsbrigades formeel over de voordracht.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld