Reddingsbrigade Nederland

Nieuwsarchief 2014

Duik veilig het nieuwe jaar in

5 tips van de Reddingsbrigade om je voor te bereiden op de Nieuwjaarsduik

Serious Rescue voor Serious Request

Van 20 tot en met 22 december zette 380 vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” haalden reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem €18.150,- op voor het goede doel van Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden ”

Reddingsbrigades regio Zuid-Holland Zuid tekenen samenwerkingsconvenant

Op 27 november 2014 hebben de reddingsbrigades uit Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam en Hendrik-Ido-Ambacht het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR-convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades die vanaf dit moment, door tussenkomst van een RVR-coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de partners in de waterhulpverlening. Dit geldt met name de samenwerking met de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Nederlands Kampioenschap Lifesaving Pool

Op zaterdag 15 en zondag 16 november zal in het in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion het (open) Nederlands Kampioenschap Lifesaving Pool plaatsvinden, de nationale kampioenswedstrijden van de reddingsbrigades in Nederland. In totaal nemen 21 teams, uit binnen en buitenland, deel aan de kampioenschappen.

Reddingsbrigade oefent mee in grote rampenoefening in Huizen op 8 november

Op zaterdag 8 november 2014 vindt een grote oefening plaats in het kader van de Samenwerkingsregeling ongevallenbestrijding IJsselmeergebied (SAMIJ) op het Gooimeer, dichtbij de Gemeente Huizen. De samenwerkende hulpdiensten in de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek oefenen in het bestrijden van een ramp op het water. De oefening begint om ongeveer 07.00 uur en is naar verwachting om ongeveer 11.00 uur afgelopen.

Nieuwe reddingsboot voor de Goudse Reddingsbrigade

Dinsdagmiddag 4 november ontving Remmelt Daling, Voorzitter van de Goudse Reddingsbrigade, uit handen van Stephen Zwenger, hoofd Service Center, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigade oefent mee met Hoogwateroefening Vecht / Alert 2014 op donderdag 6 november

Na de warme zomermaanden is het sinds begin oktober een komen en gaan van storingen. Er is veel regen gevallen in het noordwestelijk deel van Europa. De ene diepe depressie volgde de andere in snel tempo op. Hierbij komt heftige en langdurige regenval regelmatig voor. Door de extreme regenval is de regenrivier de Overijsselse Vecht overgelopen. Een aantal woonboten is op drift geslagen en in het ondergelopen gebied bevinden zich slachtoffers die dringend hulp nodig hebben.

Reddingsbrigades regio's Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland tekenen samenwerkingsconvenant

Op 27 oktober 2014 hebben de reddingsbrigades uit Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Warder en Zaanstad het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR-convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades die vanaf dit moment, door tussenkomst van een RVR-coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de partners in de waterhulpverlening. Dit geldt met name de samenwerking met de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland.

Stem op de gezamenlijke campagne 'Plons' van VeiligheidNL, Reddingsbrigade Nederland en NPZ|NRZ!

Volgend jaar willen VeiligheidNL, Reddingsbrigade Nederland en het NPZ|NRZ de handen ineenslaan en een campagne opzetten om ouders te wijzen op het belang van preventie van verdrinkingen bij jonge kinderen.

Reddingsbrigades regio's Noord-Oost Gelderland en Gelderland Midden tekenen samenwerkingsovereenkomst

Op 16 oktober 2014 hebben de reddingsbrigades uit Apeldoorn, Arnhem, Ede, Lochem, Renkum en Zevenaar het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR-convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades die vanaf dit moment, door tussenkomst van een RVR-coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio’s Noord-Oost Gelderland en Gelderland Midden en andere partners in de waterhulpverlening.

Nieuwe reddingsboot voor Oosterhoutse Reddingsbrigade

Vrijdagmiddag 26 september ontving Mike Aldewereld, Voorzitter van de Oosterhoutse Reddingsbrigade, uit handen van Stephen Zwenger, hoofd Service Center, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Lifesavingteam Nederland behaalt beste prestatie ooit op Lifesaving World Championships

Op de Lifesaving World Championships 2014 in Frankrijk is het Lifesavingteam Nederland op de 6e plaats in het eindklassement voor landenteams geëindigd.

Twee zilveren medailles voor Lifesavingteam Nederland.

De tweede dag voor landenteams op de Lifesaving World Championship 2014 in Frankrijk heeft Nederland 2 zilveren medailles opgeleverd. Voor Lifesavingteam Nederland zijn dit geweldige prestaties. Er wordt ontzettend hard gezwommen. Maar liefst 4 herenteams zwommen op het onderdeel 4x50m medley relay onder het staande wereldrecord. Nederland hoorde hierbij en werd prima 4de.

Eerste medailles binnen op de Lifesaving World Championships 2014 in Frankrijk

Het Nederlandsteam Lifesaving heeft de eerste medailles binnen. Nadat bij de Masters Hans Vijge al een karrevracht aan medailles heeft binnengehaald zijn in het olympisch zwembad van Montpellier twee bronze medailles gewonnen.

Website Lifesaving World Championships 2016 live!

Lifesaving World Championship 2016 Kijk voor meer info op de WK-site

De kleine kapitein aanleiding tot campagne veiligheid op het water

De theatervoorstelling ‘De kleine kapitein’ van producent Van Engelenburg Theaterproducties is voor Reddingsbrigade Nederland en verzekeraar Delta Lloyd aanleiding om het publiek te informeren over de veiligheid op en rond het water. Ook aan het einde van de zomer vinden kinderen het heerlijk om in of op het water te spelen, zwemmen of watersporten. De afgelopen jaren bleek het dat behalen van zwemdiploma’s steeds minder gewoon is en kinderen minder zwemvaardig zijn. In combinatie met onbekendheid met zwemmen in open water en de gevaren van de zee, gebeuren er helaas geregeld ongelukken rond het water.

Reddingsbrigade maakt eindbalans zomerseizoen op: 6.148 keer in actie en 369 reddingen uit een levensbedreigende situatie

Reddingsbrigade Nederland heeft vandaag de eindbalans opgemaakt van de zomer van 2014. Afgelopen week is de Reddingsbrigade in de laatste week van de hulpverleningsregistratieperiode van de zomer 2014 159 keer in actie gekomen, waarbij 11 personen uit een levensbedreigende situatie zijn gered. Daarmee is de Reddingsbrigade afgelopen zomer 6.148 keer in actie gekomen en blijkt dat 369 mensen zonder ingrijpen van de vrijwilligers van de Reddingsbrigade deze zomer waarschijnlijk niet hadden overleefd.

Nederlands Kampioenschap Lifesaving Ocean Events

Op zaterdag 30 augustus zal op het strand van Noordwijk het open Nederlands Kampioenschap Lifesaving Ocean Events plaatsvinden, de nationale kampioenswedstrijden op het strand en in zee van de reddingsbrigades in Nederland. Op dit NK gaan in een hoog tempo de sporters, zowel individueel als in teamverband, met elkaar de strijd aan op diverse Lifesaving sport onderdelen, waaronder de spectaculaire run-swim-run, beach flags, de board race en de board rescue race. Alle wedstrijdonderdelen zijn afgeleid van het echte reddingswerk.

Reddingsbrigade Nederland: rustige week qua hulpverleningen, druk met oefenen en opleiden

De Reddingsbrigade moest de afgelopen week 82 keer in actie komen waarbij 8 mensen uit een levensbedreigende situatie werden gered. Door het regenachtige weer was het voor de vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade geen drukke week qua hulpverleningen, maar werd er gewerkt aan vaardigheden en conditie.

Reddingsbrigade actief tijdens verschillende evenementen in het land

De Reddingsbrigade moest de afgelopen week 234 keer in actie komen waarbij 39 mensen uit een levensbedreigende situatie werden gered. Naast de preventieve inzet van de vrijwillige lifeguards op de stranden en bij recreatiegebieden is de Reddingsbrigade afgelopen week veel actief geweest tijdens verschillende watersportevenementen in het gehele land.

Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Oss

Woensdagmiddag 13 augustus ontving Sabrina van den Hurk, Teamleider Waterhulpverlening Reddingsbrigade Oss, uit handen van Raymond van Mourik, directeur Reddingsbrigade Nederland, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigade blijft druk met hulpverlening

Reddingsbrigade Nederland blijft druk met het verlenen van hulp aan zwemmers en watersporters. Afgelopen week werden in totaal 580 hulpverleningen geregistreerd. Daarbij werden 60 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. Met 70 hulpverleningen aan kitesurfers kwam het totaal aantal hulpacties aan deze groep watersporters in deze zomer tot nu toe op 190. Daarmee is het record van 2013 (185) nu al overtroffen.

Reddingsbrigade maakt trieste tussenbalans zomer op

Reddingsbrigade Nederland spreekt halverwege de zomer van een trieste tussenbalans bij de publicatie van de hulpverleningscijfers over de afgelopen week. Opnieuw kwamen er 3 mensen om bij een zwemongeval, waarmee het totaal halverwege de zomer op 8 slachtoffers komt. Daarmee stijgt het gemiddeld aantal dodelijke zwemongevallen over de afgelopen 6 jaar nu al opnieuw, terwijl er nog een maand zomervakantie te gaan is.

Ruim 1.000 hulpverleningen per week voor de Reddingsbrigade

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 1.417 keer in actie. 54 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie. In totaal komt het aantal hulpverleningen in de zomerperiode tot nu toe op 4.151, een gemiddelde van ruim 1.000 hulpverleningen per week. Er werden al 182 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. Zorgelijk is dat in de eerste weken van de zomervakantie al 4 mensen omkwamen bij een zwemongeval. Dit gebeurde op plaatsen waar geen gekwalificeerd toezicht van de reddingsbrigade is. Reddingsbrigade Nederland pleit voor een landelijke registratie van zwemongevallen in open water, om steeds beter te kunnen beoordelen hoe deze kunnen worden voorkomen.

Reddingsbrigade houdt rekening met dag van nationale rouw

Reddingsbrigade Nederland geeft op gepaste wijze invulling aan de dag van nationale rouw voor de slachtoffers van vlucht MH17. De dienstverlening op onder meer stranden en bij recreatiewater zal op deze warme zomerdag wel volledig worden ingevuld.

Reddingsbrigade komt 2.056 keer in actie tijdens eerste tropische dagen

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 2056 keer in actie. 65 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie, waarvan het 33 keer een zwemmer in problemen betrof. Tijdens de eerste tropische dagen kwamen er bij de reddingsbrigade ook veel meldingen binnen over mensen die onwel waren geworden door de warmte.

Nationale Team LifeSaving 2014 is bekend

Afgelopen week hebben de bondscoaches de selecties van het Nationale Team LifeSaving Senioren en Junioren van Reddingsbrigade Nederland bekend gemaakt. In 2014 zullen zij Nederland vertegenwoordigen op de grote wedstrijden en kampioenschappen.

Veel zwemmers in de problemen door sterke stroming

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 393 keer in actie waarvan 55 keer voor zwemmers. Veel zwemmers kwamen afgelopen dagen in de problemen door sterke stromingen voor de kust. 27 personen konden niet meer op eigen kracht uit het water komen en moesten uit het water worden gered. Aan het begin van het strandseizoen ziet de Reddingsbrigade vaak dat zwemmers bij muien in problemen komen.

Reddingsbrigade 285 keer in actie

Afgelopen week kwamen de vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade 285 keer in actie, waarvan in 19 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. 12 keer werd er hulp geboden aan zwemmers in de problemen, 62 keer werden opvarenden geholpen (waaronder 53 kitesurfers), 10 zoekgeraakte kinderen werden herenigd en 179 keer bood de Reddingsbrigade eerste hulp. Verder werd 1 een dier geholpen en bood de Reddingsbrigade 21 keer ondersteuning op het strand aan overige hulpverleningsdiensten. De Reddingsbrigade registreert gedurende de zomermaanden landelijk het aantal hulpverleningen dat wordt uitgevoerd op en om het water

Voorlichtingscampagne aan Poolse gemeenschap over veilige waterrecreatie van start

Reddingsbrigade Nederland, de Poolse Ambassade in het Koninkrijk der Nederlanden en vrijwilligers van de Poolse Reddingsbrigade (WOPR) uit Płock geven vanaf vandaag samen voorlichting aan Polen woonachtig in Nederland over veiligheid op en rond het water. De campagne, in het Nederlands en in het Pools, is een vervolg op het initiatief dat vorig werd gestart, toen 5 Poolse mensen in Nederland in één weekend waren verdronken.

Reddingsbrigades regio Brabant-Noord & Brabant-Zuidoost tekenen samenwerkingsconvenant

Op 1 juli 2014 hebben de reddingsbrigades uit Boxtel, Cranendonck, Den Bosch, Eindhoven, Mill, Helmond, Oss, Rosmalen, Uden, Veghel het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades die vanaf dit moment, door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio’s Brabant Noord en Brabant Zuid-Oost en andere partners in de waterhulpverlening.

Nieuwe Reddingsboot voor Reddingsbrigade Hardinxveld - Giessendam

Vrijdagmiddag 27 juni ontving Erik den Breejen, voorzitter van Reddingsbrigade Hardinxveld - Giessendam, uit handen van Hoofd Service Center, Stephen Zwenger, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Nieuwe Reddingsboot voor Reddingsbrigade Breda

Donderdagmiddag 19 juni ontving Myrjam van Dorst, voorzitster van Reddingsbrigade Breda, uit handen van Bernard Korte, Landelijk RVR coördinator, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot

Reddingsbrigade ontvangt bijna 239.000 euro van De Lotto

Het totale resultaat van De Lotto in 2013 was 59,6 miljoen euro, waarvan 43,2 miljoen euro is uitgekeerd aan NOC*NSF. Via NOC*NSF heeft de Reddingsbrigade Nederland € 238.877,- van De Lotto ontvangen in 2013. De Lotto draagt na aftrek van prijzengeld en kosten, 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. Ruim 70% is bestemd voor NOC*NSF, het overige deel gaat naar 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn. De 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF, zoals de Reddingsbrigade, krijgen uit de afdracht aan NOC*NSF een bijdrage. Zo kan elke sportbond van groot tot klein al jaren rekenen op een structurele bijdrage van De Lotto. Bijdragen die van groot belang zijn voor de top- en breedtesport. Ook kleine en commercieel minder aantrekkelijke sporten en sporters worden hiermee ondersteund.

Reddingsbrigade waarschuwt voor koud 'Pinksterwater'

Reddingsbrigade Nederland verwacht dat veel mensen aankomend pinksterweekend aan of op het water zullen doorbrengen vanwege het voorspelde mooie weer. De Reddingsbrigade attendeert mensen nog wel op de lage temperatuur van het water, het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.

Landelijke 06-polsbandjesactie van start op 'Dag van het Vermiste Kind'

Landelijke 06-polsbandjesactie van start op 'Dag van het Vermiste Kind'

Zondag 25 mei werd in Zandvoort tijdens de 'Dag van het Vermiste Kind' het startsein gegeven voor de landelijke 06-polsbandjesactie. De burgemeester van Zandvoort, de heer Niek Meijer, reikte op het strand het eerste 06-polsbandje uit. "De politie en de reddingsbrigade werken op het strand van Zandvoort al jaren intensief samen bij vermissingen, en daar zijn wij erg trots op! Het is fantastisch dat vandaag hier op deze speciale dag deze mooie campagne om de strandbezoeker nog meer van het strand te laten genieten van start mag gaan". Vrijwilligers van de Reddingsbrigade en medewerkers van de politie gaven tips aan de ouders voor een veilig dagje aan het strand en deelden 06-polsbandjes uit.

Aftrap landelijke 06-polsbandjesactie op 'Dag van het Vermiste Kind'

Zondag 25 mei geven Reddingsbrigade Nederland en de Politie in Zandvoort het startsein van de gezamenlijke 06-polsbandjesactie.

Nieuwe Reddingsboot voor Reddingsbrigade Maasplassen

Maandagmiddag 12 mei ontving Wilfried Weekers, voorzitter van Reddingsbrigade Maasplassen (Weert), uit handen van Raymond van Mourik, directeur Reddingsbrigade Nederland, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigade op Libelle Zomerweek

Reddingsbrigade Nederland is van 12 t/m 18 mei te vinden op de Libelle Zomerweek 2014. De Reddingsbrigade wil dit jaar moeders van informatie voorzien over zwemveiligheid voor kinderen zodat zij goed zijn voorbereid op de komende zomerperiode.

Charlie Aptroot voorzitter van Reddingsbrigade Nederland

Charlie Aptroot (63) is voorgedragen als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD - Reddingsbrigade Nederland). De burgemeester van Zoetermeer volgt Paul de Winter op, die eind 2013 afscheid nam.

Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Uden

Donderdagochtend 24 april ontving Hans van Heeswijk, voorzitter van Reddingsbrigade Uden, uit handen van Hoofd Service Center, Stephen Zwenger, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigade benadrukt belang zwemonderwijs

Reddingsbrigade Nederland staat positief tegenover de innovatieve zwemlesmethode van de KNZB. Zij benadrukt tevens dat het bestaande ZwemABC een prima methode blijft, mits het niveau van diploma C ook wordt gehaald. Het belangrijkste is volgens de autoriteit op het gebied van zwemveiligheid dat kinderen al vroeg zwemvaardig en zwemveilig worden en regelmatig blijven zwemmen om het stijgende aantal zwemongevallen terug te dringen en de kans op verdrinking te beperken. Nieuwe vormen van schoolzwemmen zouden daar ook bij kunnen helpen volgens de Reddingsbrigade. De nieuwe methode moet zich nog wel bewijzen vindt de Reddingsbrigade. ‘Ouders moeten ook goed weten waar ze aan toe zijn’, aldus directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland.

Reddingsbrigades regio Flevoland tekenen samenwerkingsconvenant

Op 10 april 2014 hebben de reddingsbrigades uit Almere, Biddinghuizen, Emmeloord en Lelystad en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Flevoland. Vanaf dit moment zullen zij, door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio Flevoland en andere hulpverleningspartners.

Reddingsbrigades oefenen rampscenario op Hoornsemeer

De Reddingsbrigade heeft een melding ontvangen van een aanvaring tussen 2 boten. De bemanning is overboord geslagen. De Reddingsbrigade gaat in samenwerking met een duikteam van de Brandweer op zoek naar de slachtoffers en zal de slachtoffers per boot moeten evacueren naar de kant.

Reddingsbrigades regio's IJsselland & Twente tekenen samenwerkingsconvenant

Op 31 maart 2014 hebben de reddingsbrigades uit Deventer, Hasselt, Raalte, Staphorst, Wierden Zwartsluis en Zwolle en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio’s IJsselland en Twente. Vanaf dit moment zullen zij, door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio’s IJsselland , Twente en andere hulpverleningspartners.

Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Venlo

Uit handen van directeur Raymond van Mourik heeft de voorzitter van de Venlose Reddingsbrigade, Kevin Herpers, de sleutel ontvangen van hun nieuwe reddingsboot.

Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Zwolle

Vrijdagochtend 28 maart ontving Helen van Balen, voorzitster van Reddingsbrigade Zwolle, uit handen van het hoofd Service Center Stephen Zwenger, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigades regio Kennemerland tekenen samenwerkingsconvenant

Op 22 maart 2014 hebben de reddingsbrigades uit Bloemendaal, Heemskerk, Heemstede, Haarlem, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zandvoort en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de bestaande samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Kennemerland.

53 Vrijwilligers van de Reddingsbrigade ontvangen Koninklijke inhuldigingsmedaille

Gisteravond hebben 53 vrijwilligers van de Reddingsbrigade uit handen van de heer Loek Pfundt (Strategisch adviseur Innovatie van Brandweer Amsterdam-Amstelland) de inhuldigingsmedaille ontvangen voor hun inzet tijdens de Koningsvaart als onderdeel van de kroning van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Nieuwe reddingsboot voor Groninger Reddingsbrigade

Woensdagmiddag 12 maart ontving Peter Stuit, voorzitter van de Groninger Reddingsbrigade, uit handen van landelijk RVR coördinator Bernard Korte, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigade Nederland & GaastraPro gaan samenwerken

Vanaf dit zomerseizoen zal er een nieuwe Gaastra kledinglijn voor de vrijwilligers van de reddingbrigades worden aangeboden.

Storing Landelijk Bureau voorbij!

De storing op het Landelijk Bureau, ontstaan op 3 februari in o.a. de email, is verholpen. Wij doen momenteel ons uiterste best om alle achterstand zo snel mogelijk in te halen.

Reddingsbrigades regio Zeeland tekenen samenwerkingsconvenant

Op 23 januari 2014 hebben de reddingsbrigades uit Domburg, Goes, Middelbrug, Oostburg, Terneuzen, Vrouwenpolder, Westerschouwen en Zierikzee en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Zeeland, die vanaf dit moment door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en andere hulpverleningspartners.

Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Drachten

Dinsdagmiddag 14 januari ontving Marco van der Veen, voorzitter van Reddingsbrigade Drachten, uit handen van Bernard Korte de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigades regio Amsterdam-Amstelland tekenen samenwerkingsconvenant

Op woensdag 8 januari 2014 hebben de reddingsbrigades uit Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Amsterdam-Amstelland, die vanaf dit moment door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner zullen gaan optreden voor de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en andere hulpverleningspartners.

Donatie van €10.000,- van de Unox Nieuwjaarsduik voor Reddingsbrigade Nederland.

1 januari 2014 begon het jaar al goed voor Reddingsbrigade Nederland. Als goede doel van de Unox Nieuwjaarsduik ontving Raymond van Mourik, directeur Reddingsbrigade Nederland, uit handen van Alex Fiege, Marketing Director Soup & Meat bij Unilever, een donatie van €10.000,- tijdens de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Nieuwjaarsduiken goed verlopen

De Nieuwjaarsduiken zijn volgens Reddingsbrigade Nederland goed verlopen. Op 1 januari zijn tienduizenden Nederlanders het nieuwe jaar in gedoken met een frisse duik tijdens een van de Nieuwjaarsduiken in het land. Mede dankzij het mooie weer waren er dit jaar opnieuw meer deelnemers dan vorig jaar.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld