Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigades in regio's Limburg-Noord en Zuid-Limburg tekenen samenwerkingsconvenant

26 juli 2013 - Donderdag 25 juli hebben 6 reddingsbrigades uit de regio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigd de samenwerking tussen de Heldense Reddingsbrigade (Helden), de Roermondse Reddingsbrigade (Roermond), Tegelse Reddingsbrigade (Tegelen), de Venlose Reddingsbrigade (Venlo), de Maastrichtse Reddingsbrigade (Maastricht) en de Reddingsbrigade Maasplassen (Wessem), die vanaf dit moment met tussenkomst van een RVR Coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Limburg-Zuid en andere hulpverleningspartners.

Met de samenwerking slaan de reddingsbrigades de handen ineen bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun reddings- en bewakingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening en overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor de eigen gemeente voor afspraken rond bijvoorbeeld recreatietoezicht en evenementenbewaking.

Reddingsbrigade Nederland streeft er naar om in 2015 in iedere veiligheidsregio een RVR te hebben. Hierover zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Veiligheid en Justitie, die de vorming van deze samenwerkingsverbanden financieel ondersteunt. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’s initiatieven tot implementatie van de RVR. De regio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg zijn de  10e en 11e veiligheidsregio waar de ondertekening van een RVR convenant is gerealiseerd.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld