Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigades in de regio Midden-West Brabant tekenen samenwerkingsconvenant

Op 10 oktober 2013 hebben de reddingsbrigades uit Bergen op Zoom, Breda, Moerdijk, Oosterhout, Oudenbosch, Rijen, Tilburg en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades, die vanaf dit moment door tussenkomst van een RVR Coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio Midden-West Brabant en andere hulpverleningspartners.

De oprichting van een RVR wordt geïnitieerd door de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland en ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De samenwerking wordt inhoudelijk vormgegeven door de reddingsbrigades in de regio, die onder meer de handen ineen slaan bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun reddings- en bewakingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening, zoals overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor afspraken rond bijvoorbeeld recreatietoezicht en evenementenbewaking. 

Reddingsbrigade Nederland heeft zich tot doel gesteld om in 2015 in iedere veiligheidsregio een RVR gerealiseerd te hebben. Inmiddels zijn er in alle Veiligheidsregio’s initiatieven tot implementatie van de RVR. Veiligheidsregio Midden-West Brabant is de 12e regio waar een RVR convenant is ondertekend.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld