Reddingsbrigade Nederland

'Het-is-de-hele-zomer-al-goed-gegaan-mentaliteit'

De afgelopen week moesten de vrijwilligers van de Reddingsbrigade 465 keer in actie komen. Het beeld van de afgelopen week laat zien dat de aard van de hulpverlening verandert naarmate de schoolvakanties hun einde naderen. Percentueel gezien neemt het aantal vermiste kinderen af, maar het aantal eerste hulp acties en het aantal opvarenden dat in problemen komt in verhouding juist toe.

De Reddingsbrigade waarschuwt watersporters en zwemmers voor een te laconieke houding en zelfoverschatting. “We zien dat mensen sneller het idee hebben dat ze bijna routinematig recreëren en daardoor onzorgvuldiger worden. Een ‘het-is-de-hele-zomer-al-goed-gegaan mentaliteit’  komt aan het einde van het zomerseizoen echt om de hoek kijken” aldus Raymond van Mourik (directeur van Reddingsbrigade Nederland).

De afgelopen week werd de Reddingsbrigade ook benadeeld door diefstal. Van Mourik: “Ik vind het echt onbegrijpelijk dat mensen dit doen. In de afgelopen jaren is de Reddingsbrigade steeds vaker het slachtoffer van vandalisme. Mensen hebben niet in de gaten dat ze met vandalisme en diefstal ook de waterveiligheid in gevaar kunnen brengen, nog los van het feit dat het de Reddingsbrigade vele tienduizenden Euro’s heeft gekost om schade te herstellen. Ik kan u verzekeren dat  de Reddingsbrigade dit geld niet kan missen en heel hard nodig heeft voor haar werkzaamheden. De Reddingsbrigade is financieel afhankelijk van bijdragen van derden en werkt voor de uitvoering van de hulpverleningstaken met vrijwilligers. Iedere steun is daarbij welkom.”

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld