Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade 610 keer in actie

15 juli - Afgelopen week is de Reddingsbrigade 610 keer in actie gekomen op en om het water waarvan in 27 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. 20 keer werd er hulp geboden aan zwemmers in de problemen, 26 opvarenden (waaronder 10 kitesurfers) werden geholpen, 64 zoekgeraakte kinderen werden herenigd en 500 keer bood de Reddingsbrigade eerste hulp. De Reddingsbrigade kwam de afgelopen week op veel uiteenlopende meldingen in actie.

In IJmuiden bood de Reddingsbrigade verschillende hulpverleningen aan bezoekers van het beach event “Turn up the Beach”. In Hoorn heeft de Reddingsbrigade zondag een bewusteloos slachtoffer uit het water gehaald en in Heemskerk bood de Reddingsbrigade hulp aan een zwemmer die nekletsel opliep na op een zandbank te zijn gedoken. 

Op en om het strand van Zandvoort kwam de Reddingsbrigade ook veelvuldig in actie. Een moeder met haar 4-jarige kind werd hier gered nadat zij in de problemen waren gekomen door de aflandige wind en sterke stroming. In Roermond werd de Reddingsbrigade verschillende keren gealarmeerd om o.a. de overige hulpdiensten te assisteren bij een melding van een omgeslagen zeiljacht en een aanvaring tussen 2 motorboten en een waterscooter

Om de komende zomerse week ook veilig van het water te genieten adviseert Reddingsbrigade Nederland strandbezoekers en badgasten goed op de strandborden die bij de strandopgang staan te kijken en te letten op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost, waarmee waarschuwingen worden gegeven. Informatie over lokale risico’s, speciale zones voor watersport en kennis van de lokale situatie helpen ongelukken voorkomen. Omstandigheden zoals wind, weer en bodem, kunnen per locatie verschillen.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld