Reddingsbrigade Nederland

1.000 hulpverleningen per week!

29 juli 2013 - De Reddingsbrigade heeft sinds 28 juni dit jaar al zo’n 5.000 hulpverleningsacties uitgevoerd. Dat is gemiddeld zo’n 1.000 hulpverleningen per week. Hiermee verloopt het seizoen relatief rustig. In de afgelopen week kwam de reddingsbrigade 38 keer in actie voor hulp aan baders en zwemmers, 22 keer aan opvarenden waarbij het in 14 hulpverlening ging om kitesurfers met pech. Er werd 791 keer eerste hulp verleend en 98 vermiste kinderen werden weer met hun ouders herenigd. Van alle hulpverleningen was in 35 gevallen sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie

In Sint Maartenszee kwamen 2 kinderen op een luchtbed terecht in een mui en dreven richting open zee. De Reddingsbrigade haalde ze weer veilig naar de kant. In Castricum en Egmond kwamen de afgelopen week in totaal 9 zwemmers in de problemen. Enkelen van hen waren licht onderkoeld door het nog koude water en konden hierdoor niet meer op eigen kracht naar de kant terug komen. In Westenschouwen raakte 3 personen ingesloten op een landtong. De Reddingsbrigade heeft ze terug naar de kant gebracht.

Opvallend was het aantal zeehonden waar de Reddingsbrigade deze week hulp aan verleende. De omgeving rond de zeehond werd afgezet zodat badgasten geen gevaar konden lopen en de zeehonden zijn allen opgehaald door een specialistische hulpverleningsdienst.

Op zaterdag hebben de reddingsbrigades langs de kust voorzorgsmaatregelen getroffen m.b.t. het naderende noodweer. Middels het nieuwe, online registratiesysteem van Reddingsbrigade Nederland konden de reddingsbrigades elkaar snel bereiken en goed op de hoogte houden waar het noodweer zich bevond.

De Reddingsbrigade adviseert badgasten en watersporters goed op de strandborden die bij de strandopgang staan te kijken en te letten op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost, waarmee waarschuwingen worden gegeven. Informatie over lokale risico’s, speciale zones voor watersport en kennis van de lokale situatie helpen ongelukken voorkomen. Omstandigheden zoals wind, weer en bodem, kunnen per locatie verschillen. 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld