Reddingsbrigade Nederland

Nederland derde op het EK LifeSaving!

Het Nederlands LifeSaving Team is op het strand van Noordwijk aan Zee derde geworden in het eindklassement van het EK LifeSaving 2013. Het Nederlands team dat bijzonder goed en constant heeft gepresteerd liet zien dat het zowel op de zwembad onderdelen als op de ‘ocean’ onderdelen bij de beste van Europa behoort. In de eindrangschikking was het EK goud voor Italië en het zilver voor Duitsland.

Op het strandonderdeel ‘beach flags’ van het EK LifeSaving op het strand van Noordwijk aan Zee heeft Robert Hendriks (29) zijn favoriete rol waargemaakt en met een imposante prestatie de finale gewonnen. Beach flags is een sprintonderdeel op het strand waarbij volgens een afvalrace uiteindelijk de winnaar wordt bepaald. Voor het Nederlands LifeSaving Team betekende dit de tweede gouden medaille nadat het eerder op vrijdag het onderdeel SERC werd gewonnen.

Later op zondagmiddag werd op het onderdeel ‘rescue tube rescue’ bij de heren de bronzen medaille behaald.

Bij de zwembadonderdelen die gisteren in het Hofbad in Den Haag plaatsvonden won Maike op het Veld (25) uit Eindhoven bij de dames op het individuele nummer ‘100 meter torpedoboei met zwemvliezen’ de zilveren medaille en brons op het onderdeel ’50 meter popduiken.

De dames wonnen op het estafette onderdeel ‘4x50 meter torpedoboei’ de zilveren medaille en bij de estafette ‘4x25 meter popvervoeren’ de bronzen medaille terwijl de Nederlandse mannen 2x brons haalden op de estafette onderdelen ‘4x50 meter torpedoboei’ en ‘4x25 meter popvervoeren’.

Raymond van Mourik, directeur van Reddingsbrigade Nederland is enorm blij met dit sportieve succes. “Dit is schitterend! We hebben laten zien dat we in Nederland niet alleen in staat zijn om een fantastisch topsportevenement neer te zetten, maar als gastland ook tot de top van Europa behoren. Met dit Europees Kampioenschap heeft Nederland kennis kunnen maken met de sportvariant van ons dagelijks werk: het redden van mensen!”

Van Mourik spreekt ook de hoop uit dat met de aantrekkingskracht  van de sport ook de financiële ondersteuning vanuit de samenleving  voor het werk van Reddingsbrigade Nederland zal toenemen. De Reddingsbrigade is een vrijwilligersorganisatie en een algemeen nut beogende instelling en afhankelijk van steun door derden.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld