Reddingsbrigade Nederland

NL Team LifeSaving naar World Games

23 juli 2013 - Het Nationale Team LifeSaving van Reddingsbrigade Nederland is vanmorgen afgereisd naar Cali (Colombia) voor deelname aan de World Games. 10 LifeSaving topsporters (5 dames en 5 heren) zullen van 25 juli t/m 4 augustus Nederland vertegenwoordigen op dit internationale sportevenement voor niet Olympische sporten.

Op de World Games worden binnen het onderdeel LifeSaving sport de Pool Events (wedstrijdonderdelen in het zwembad) gezwommen waaraan sporters uit 10 landen zullen deelnemen. De LifeSaving sport is een spectaculaire sportvorm die is afgeleid van het echte reddingswerk in en om het water. Een combinatie van techniek, tactiek, kracht, souplesse en snelheid bepalen uiteindelijk de prestaties op verschillende onderdelen zoals de 100 meter pop vervoeren met zwemvliezen, de estafette 4x 25 meter pop vervoeren.  

‘De verwachting van de Nederlandse deelnemers is hoog. Binnen de Pool Events maken wij zeker kans op een aantal podiumplaatsen,’ aldus bondscoach Nico Laumen. Voor Nederland zullen bij de dames Anneloes Peulen, Ela Hutten, Ilvy van Grimbergen, Leone Kelleners en Maike op het Veld  met Marianka Peeters als reserve uitkomen. Bij de heren wordt Nederland vertegenwoordigd door Melvin van der Meij, Niels van Dalen, Peter Crijns, Ruud van Bommel, Tom Lommers en reserve Stefan Teley. Deelname aan de World Games is voor de Nederlandse LifeSavers tevens een goede voorbereiding op het EK LifeSaving, dat van 16 t/m 18 augustus zal plaatsvinden in Nederland.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld