Reddingsbrigade Nederland

EK voorbereiding Team LifeSaving

17 juli 2013 - Topsporters van de Reddingsbrigade nemen dit weekend deel aan de internationale competitie in Warnemünde. 10 leden, 5 dames en 5 heren, van het Nationale Team LifeSaving van Reddingsbrigade Nederland zullen dit weekend deelnemen aan de internationale LifeSaving competitie in Warnemünde (Duitsland). 19 en 20 juli vinden daar de Ocean Events (wedstrijdonderdelen van de LifeSaving sport in zee en op het strand) plaats waaraan deelnemers uit 6 verschillende landen meedoen.

De LifeSaving sport is een spectaculaire sportvorm die is afgeleid van het echte reddingswerk in en om het water. Een combinatie van techniek, tactiek, kracht, souplesse en snelheid bepalen uiteindelijk de prestaties op verschillende onderdelen zoals de Run Swim Run, Board Rescue Race en Beachflags. Voor Nederland zullen bij de dames Marianka Peeters, Saskia Coolen, Kitty Schiphorst Preuper, Jenny van der Borgh en Deborah van Os uitkomen. Bij de heren wordt Nederland vertegenwoordigd door Robert Hendriks, Stefan Teley, Joeri Jacobs, Reinier van Dam en Stijn Agten.

Volgende week zal een Nederlandse delegatie afreizen naar Cali (Colombia) voor de World Games, internationaal sportevenement voor de niet olympische sporten. Op dit evenement staan de Pool Events (wedstrijdonderdelen in het zwembad) op het programma. Met deelname aan de Ocean competitie in Warnemünde en de Pool competitie op de World Games zijn de Nederlandse LifeSaving sporters goed  voorbereid op het EK LifeSaving welke van 16 t/m 18 aug zal plaatsvinden in Nederland.

Klik hier voor de uitslagen van de competitie in Warnmünde.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld