Reddingsbrigade Nederland

Letter of intent getekend tussen Kustwacht en Reddingsbrigade Nederland

Op 24 juni hebben de directeuren van de Kustwacht NL en Reddingsbrigade Nederland een ‘Letter of Intent’ ondertekend. Dit document bekrachtigd de samenwerking tussen het Kustwachtcentrum (KWC) en de Reddingsbrigades in de alarmering van waterincidenten langs de Noordzeekust.

Vanaf 2010 zijn er ervaringen opgedaan in de veiligheidsregio’s Noord-Holland Noord, Kennemerland en Hollands-Midden, om de reddingsbrigades, naast de KNRM, rechtstreeks mee te nemen in de alarmering door het KWC bij waterincidenten op de Noordzee. Met de rechtstreekse alarmering beogen zowel de Kustwacht als Reddingsbrigade Nederland een efficiency verbetering in de hulpverlening, met name in de zomermaanden als de brigades actief op het strand aanwezig zijn.

Na de succesvolle pilotfase geldt deze werkwijze nu voor de hele Noordzeekust van Den Helder tot Hoek van Holland. De komende jaren zal dit naar meerdere regio’s worden uitgebreid. Met de omzetting naar een permanente samenwerking hebben het KWC en de reddingsbrigades uitgesproken dat zij de kwaliteitsnormen met betrekking tot het uitvoeren van hulpverlening verder uniformeren, waarbij er doorlopend aandacht zal zijn voor de afstemming met de veiligheidsregio’s en de regionale meldkamers. Met deze ‘Letter of Intent’ bevestigen de Kustwacht en Reddingsbrigade Nederland dat zij, met de andere hulpverleningsorganisaties, permanent werken aan de optimalisatie van de hulpverlening voor personen in nood langs de Nederlands kust.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld