Reddingsbrigade Nederland

EK LifeSaving: Nederland derde na tweede dag!

Het Nederlands Team heeft tot en met de tweede dag bijzonder goed gepresteerd met 1 keer goud, 2 keer zilver en 4 keer brons. Na 11 van de 21 EK-onderdelen staat het Nederlands Team na Italië en Duitsland op de derde plaats in de medaillespiegel. De Nederlandse bondscoach Nico Laumen was bijzonder tevreden na dag twee. “Dit was een mooie tweede dag voor ons. We hebben er keihard voor getraind en de sporters hebben vandaag een resultaat neergezet waar we enorm trots op mogen zijn ” aldus de Nederlandse bondscoach.

Op de tweede dag van het Europees Kampioenschap LifeSaving is het Italiaans LifeSaving Team echter de grote winnaar gebleken. De Italianen hebben op 7 onderdelen het hoogst haalbare gescoord. De buit na de tweede dag was 7 keer goud, 5 keer zilver en 2 keer brons.

Het EK LifeSaving 2013 gaat morgenochtend om 09.00 uur, onder typisch Hollandse omstandigheden op het strand van Noordwijk aan Zee verder met de “Ocean” onderdelen.

De LifeSaving sport is een spectaculaire sportvorm die is afgeleid van het echte reddingswerk in en om het water. Een combinatie van techniek, tactiek, kracht, souplesse en snelheid bepalen uiteindelijk de prestaties op verschillende onderdelen.

Het EK LifeSaving is via een livestream te volgen op www.eklifesaving.nl. Ook vindt u hier meer uitslagen van de afzonderlijke onderdelen. 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld