Reddingsbrigade Nederland

Pieterman en hond houden Reddingsbrigade bezig!

Dat de Reddingsbrigade niet alleen voor mensen paraat staat maar ook voor dieren, liet de Reddingsbrigade in Ouddorp zien toen ze op maandag een oververmoeide hond met de waterscooter uit het water redde.

De Reddingsbrigade verleende de afgelopen week in totaal aan 421 personen hulp, waarvan 14 keer aan baders/zwemmers en 16 keer aan opvarenden. Er werden 27 zoekgeraakte kinderen met hun ouders herenigd en 364 keer werd er eerste hulp verleend. In 19 gevallen was er sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie.

In Katwijk kreeg de Reddingsbrigade te maken met een steek van een Pieterman, een van de giftigste visjes in Europa dat zich ingraaft in het zand in ondiep water in o.a. de Noordzee. Het meisje was erop gaan staan en had een verminderd gevoel in haar voet. De Reddingsbrigade dompelde de voet van het meisje onder in zo heet mogelijk water, hierdoor wordt het gif afgebroken en vermindert de pijn.
Met een te sterke aflandige wind hijst de Reddingsbrigade de zgn. “windvaan”. Dit betekent dat het verboden is om met drijfmiddelen het water op te gaan i.v.m. uw eigen veiligheid. Op vrijdag stond er zo’n aflandige wind en konden enkele personen op een luchtbed niet meer terug naar de kant komen. De Reddingsbrigade in Zandvoort haalde ze terug naar de kant.

De Reddingsbrigade adviseert badgasten en watersporters goed op de strandborden die bij de strandopgang staan te kijken en te letten op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost waarmee waarschuwingen worden gegeven. Pas ook extra op wanneer een waarschuwing voor gevaarlijke stroming of een mui wordt gegeven. Informatie over lokale risico’s, speciale zones voor watersport en kennis van de lokale situatie helpen ongelukken voorkomen. Omstandigheden zoals wind, weer en bodem, kunnen per locatie verschillen.

Voor tips van de Reddingsbrigade voor een veilig dagje aan het water klik hier

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld