Reddingsbrigade Nederland

Extra preventief toezicht Reddingsbrigade

12 augustus 2013 - De reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 815 keer in actie. 38 zwemmers en 18 opvarenden kregen hulp van de reddingsbrigade en er werd 684 keer eerste hulp verleend. 75 vermiste kinderen werden weer herenigd met hun ouders en 20 personen werden gered uit een levensbedreigende situatie.

Sterke stroming zorgt voor veel problemen.

In Ouddorp redde de reddingsbrigade op vrijdag 2 broertjes van 9 en 11 jaar uit het water die niet meer op eigen kracht naar de kant konden komen. De reddingsbrigade in Den Helder redde op zondag een zwemster die in de problemen raakte toen zij te maken kreeg met een sterke onderstroming en omver getrokken werd. In Uden werd een zwemmer uit het water gered toen hij vermoeid raakte tijdens het zwemmen. Hij bleek een foute inschatting van zijn eigen fitheid gemaakt te hebben. In Bergen en Egmond hadden veel zwemmers last van de sterke muistroom. De reddingsbrigade houdt hier extra preventief toezicht. Sommige personen zijn zich niet bewust van de gevaren die het zwemmen in een gebied met zo’n sterke stroming met zich meebrengt.

Voor zover bekend bij Reddingsbrigade Nederland hebben zich de afgelopen week geen zwemongevallen voorgedaan waarbij personen van Poolse afkomst betrokken waren. Afgelopen vrijdag is Reddingsbrigade Nederland in samenwerking met de Poolse ambassade een voorlichtingscampagne onder de Poolse gemeenschap gestart. Het doel is om de tips om veilig te kunnen genieten van het water zo breed mogelijk bekend te maken onder deze doelgroep en zo te bevorderen dat er minder zwemongevallen plaatsvinden. De campagne werd gestart naar aanleiding van 5 Poolse slachtoffers van zwemongevallen in 4 dagen begin augustus.

De Reddingsbrigade adviseert badgasten en watersporters goed op de strandborden die bij de strandopgang staan te kijken en te letten op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost waarmee waarschuwingen worden gegeven. Pas ook extra op wanneer een waarschuwing voor gevaarlijke stroming of een mui wordt gegeven. Informatie over lokale risico’s, speciale zones voor watersport en kennis van de lokale situatie helpen ongelukken voorkomen. Omstandigheden zoals wind, weer en bodem, kunnen per locatie verschillen.

 Voor tips van de Reddingsbrigade voor een veilig dagje aan het water klik hier.

 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld