Reddingsbrigade Nederland

Extra drukte Reddingsbrigade!

22 juli 2013 - Afgelopen zondag zochten veel mensen verkoeling in en om het water. Zowel aan de kust als bij recreatiewater in het binnenland was het die dag bijzonder druk voor de Reddingsbrigade. Afgelopen week kwam de Reddingsbrigade in totaal 2.357 keer in actie, een recordaantal hulpverleningen in deze zomer tot nu toe. 77 zwemmers die in de problemen waren geraakt werden door de Reddingsbrigade uit het water gehaald, 302 zoekgeraakte kinderen werden weer met hun ouders herenigd, 1.948 keer werd er eerste hulp verleend en 30 opvarenden, waaronder 12 kitesurfers werden geholpen.

Op verschillende plaatsen aan de kust kwamen zwemmers in de problemen door de aflandige wind en sterke stroming. In Egmond werden zondag 6 zwemmers uit een mui gered. In Den Haag (Kijkduin) werd zondag een grote zoekactie opgezet naar een vermiste zwemmer waarbij verschillende reddingsbrigades en hulpverleningsdiensten uit de regio hebben geassisteerd. Verschillende keren kwam de Reddingsbrigade afgelopen week ook in actie voor onwel wordingen door o.a. de warmte.

Om op dit soort drukke dagen snel hulp te kunnen verlenen is het van belang dat de toegangswegen naar het strand en de reddingsposten, voor de boten en auto’s van de Reddingsbrigade en overige hulpdiensten, vrij gehouden worden. De Reddingsbrigade attendeert badgasten erop, om deze, soms met lint afgezette stukken, vooral vrij te laten en de Reddingsbrigade vrije doorgang te bieden.

Voor diegene die de komende dagen verkoeling willen gaan zoeken aan het water adviseert de Reddingsbrigade aangewezen zwemlocaties op te zoeken. Niet alle locaties zijn veilig om zo het water in te duiken. De Reddingsbrigade waarschuwt dan ook voor het springen vanaf bijvoorbeeld bruggen. Ga zwemmen daar waar toezicht is, let op de strandborden die bij de strandopgang staan en de vlaggen bij de reddingsbrigadepost, waarmee lokale waarschuwingen worden gegeven. Informatie over lokale risico’s, speciale zones voor watersport en kennis van de lokale situatie helpen ongelukken voorkomen. Omstandigheden zoals wind, weer en bodem, kunnen per locatie verschillen. Verder is het advies je goed in te smeren met zonnebrand met een hoge factor, om jezelf te beschermen tegen de straling van de felle zon.

Voor meer tips van de Reddingsbrigade voor een veilig dagje aan het water klik hier.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld