Reddingsbrigade Nederland

Directeur duikt voor eigen goede doel

De directeur van Reddingsbrigade Nederland, Raymond van Mourik, doet op 1 januari in Scheveningen mee aan de Unox Nieuwjaarsduik. Reddingsbrigade Nederland is dit jaar het officiële goede doel van de Nieuwjaarsduik en directeur Van Mourik vindt dat hij daarom zelf ook niet droog kan blijven.

Unox schenkt op 1 januari 10.000,- euro aan Reddingsbrigade Nederland, die van Mourik voorafgaand aan de duik in de vorm van een cheque overhandigd krijgt. Van Mourik hoopt via www.ikbenookeenheld.nl nog meer giften op te halen. Daar kan je mensen of brigades sponsoren die mee doen aan een van de Nieuwjaarsduiken in het land.

De vrijwilligers van de Reddingsbrigade staan op vele tientallen plaatsen op 1 januari paraat om de nieuwjaarsduiken in het hele land veilig te laten verlopen. De Reddingsbrigade verleent jaarlijks zo’n 10.000 keer hulp en redt daarbij gemiddeld zo’n 300 mensen uit een levensbedreigende situatie. Ook worden honderden vermiste kinderen door de reddingsbrigade op de stranden en rond recreatiewater weer opgespoord. Daarnaast maakt de Reddingsbrigade grote waterevenementen mogelijk, zoals de Sinterklaasintocht en de Nieuwjaarsduiken en staat zij 365 dagen per jaar paraat voor grote waterongevallen en overstromingen. Zij is voor haar inkomsten mede afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld